Turkisk bönsallad

Turkisk bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 800 g stora vita bönor, på burk
  • 0.5 dl tahini
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 tunt strimlad gul lök
  • 2 tomater i bitar
  • 1 strimlad grön chili eller sivri-paprika
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 hårdkokta ägg i klyftor
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skölj och låt bönorna rinna av. Häll tahini, vitvinsvinäger, citronsaft, olja, vitlök och 0,5 dl bönor i en bunke.
  2. Mixa slätt med en stavmixer. Salta och blanda i vatten. Vänd ner resterande bönor och häll upp på ett serveringsfat.

Till servering

  1. Skölj löken i iskallt vatten några minuter. Lägg ovanpå bönorna och toppa med tomater, chili och persilja. Lägg äggklyftorna runtom och salta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Turkisk bönsallad
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g stora vita bönor, på burk
  • 0.5 dl tahini
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 tunt strimlad gul lök
  • 2 tomater i bitar
  • 1 strimlad grön chili eller sivri-paprika
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 hårdkokta ägg i klyftor
  • 0.5 tsk flingsalt

Turkisk bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skölj och låt bönorna rinna av. Häll tahini, vitvinsvinäger, citronsaft, olja, vitlök och 0,5 dl bönor i en bunke.
  2. Mixa slätt med en stavmixer. Salta och blanda i vatten. Vänd ner resterande bönor och häll upp på ett serveringsfat.

Till servering

  1. Skölj löken i iskallt vatten några minuter. Lägg ovanpå bönorna och toppa med tomater, chili och persilja. Lägg äggklyftorna runtom och salta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!