Tunnbröd i stekpanna

Tunnbröd i stekpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

Gör egna tunnbröd i stekpanna, perfekt att fylla med godsaker eller att doppa i smakrika såser och röror.

Tillagningstid: 2 timmar
12-15 st
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 50 g smält smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 11 dl vetemjöl + lite till utbakning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Rör i vatten, smör (gärna ljummet), sirap, salt och vetemjöl. Knåda till en smidig deg, 5 minuter i maskin eller cirka 10 minuter för hand, och låt jäsa under bakduk cirka 1 timme. Lägg degen på ett bakbord och dela den i 12-15 bitar. Strö ut lite mjöl och kavla ut varje degbit till en rund kaka.
  2. Kavla sedan med kruskavel på båda sidorna, så tunt som möjligt utan att kakan går sönder. Med mjöl under kakan så går den lätt att lyfta upp. Hetta upp en torr stekpanna på medelstark värme och lägg den utkavlade kakan i pannan.
  3. Vänd när kakan blivit lite bubblig på ovansidan och fått färg på undersidan. Cirka 1-2 minuter på varje sida. Lägg kakorna under en bakduk och sedan i plastpåse om de inte ska ätas genast, de blir snabbt hårda annars.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



pernilla

2013-10-19

Perfekt till pulled pork

Tunnbröd i stekpanna
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 50 g smält smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 11 dl vetemjöl + lite till utbakning
  • 1 tsk salt

Tunnbröd i stekpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

Gör egna tunnbröd i stekpanna, perfekt att fylla med godsaker eller att doppa i smakrika såser och röror.

Tillagningstid: 2 timmar
12-15 st

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Rör i vatten, smör (gärna ljummet), sirap, salt och vetemjöl. Knåda till en smidig deg, 5 minuter i maskin eller cirka 10 minuter för hand, och låt jäsa under bakduk cirka 1 timme. Lägg degen på ett bakbord och dela den i 12-15 bitar. Strö ut lite mjöl och kavla ut varje degbit till en rund kaka.
  2. Kavla sedan med kruskavel på båda sidorna, så tunt som möjligt utan att kakan går sönder. Med mjöl under kakan så går den lätt att lyfta upp. Hetta upp en torr stekpanna på medelstark värme och lägg den utkavlade kakan i pannan.
  3. Vänd när kakan blivit lite bubblig på ovansidan och fått färg på undersidan. Cirka 1-2 minuter på varje sida. Lägg kakorna under en bakduk och sedan i plastpåse om de inte ska ätas genast, de blir snabbt hårda annars.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



pernilla

2013-10-19

Perfekt till pulled pork