Focaccia

Focaccia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Klassiskt recept på focaccia, ett ljust och fluffigt bröd med mycket olivolja. Perfekt att toppa med oliver, flingsalt och tomater och servera på buffé!

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:225º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 1 msk olivolja (till pensling)
  • 1 skivad röd lök
  • 1 dl svarta oliver
  • 250 g små cocktailtomater
  • 1 msk kvistar av timjan
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, olja, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Låt jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter.
  2. Kavla ut degen direkt på en plåt eller långpanna med bakplåtspapper. Gör några gropar i degen med tummen och pensla på rikligt med olivolja.
  3. Strö på skivad rödlök, oliver och cocktailtomater och tryck ner dem lite. Strö på kvistar av timjan och lite flingsalt. Låt jäsa övertäckt i ca 15 minuter. Värm ugnen till 225º.
  4. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

Tips

Focaccian är absolut godast samma dag som den bakats.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Focaccia
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • 1 msk olivolja (till pensling)
  • 1 skivad röd lök
  • 1 dl svarta oliver
  • 250 g små cocktailtomater
  • 1 msk kvistar av timjan
  • 1 krm flingsalt

Focaccia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Klassiskt recept på focaccia, ett ljust och fluffigt bröd med mycket olivolja. Perfekt att toppa med oliver, flingsalt och tomater och servera på buffé!

Tillagningstid: 1 timme 30 min
Ugnstemperatur:225º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, olja, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Låt jäsa övertäckt i bunke 30-40 minuter.
  2. Kavla ut degen direkt på en plåt eller långpanna med bakplåtspapper. Gör några gropar i degen med tummen och pensla på rikligt med olivolja.
  3. Strö på skivad rödlök, oliver och cocktailtomater och tryck ner dem lite. Strö på kvistar av timjan och lite flingsalt. Låt jäsa övertäckt i ca 15 minuter. Värm ugnen till 225º.
  4. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.

Tips

Focaccian är absolut godast samma dag som den bakats.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!