Fyllda bröd på plåt med tomater
  • Tid 3 tim
  • Ugn 200º

Fyllda bröd på plåt med tomater

3.14 (7 betyg)

Det fulländade brödet för buffén och plockmaten. Lätt att laga till många och riktigt tjusigt och smaskigt, salt och sött.

  • Tillagningstid 3 tim
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 st
  • 12 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 1 liter siktat dinkelmjöl
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 msk salt
  • 1 tsk honung, eller socker
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 urkärnad, skivad grön chilifrukt
  • 1.5 dl hackade färska örter, t ex rosmarin, timjan eller basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt alla torra ingredienser samt honung eller socker. Arbeta ihop till en smidig deg, 10-20 minuter.

  2. 2

    Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen i den. Droppa över oljan, tryck i tomater, eventuellt chili och strö över färska örter. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur, eller i kyl över natten. Ta i så fall ut formen 30 minuter före gräddning.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susanne

    det blev jättegott.