Tunna bröd på muurikka
  • Tid 90 min

Tunna bröd på muurikka

2.76 (98 betyg)

Ett snabbgräddat tunt och gott bröd.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

10 stycken
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (37°)
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 1 liter vetemjöl eller dinkelsikt
  • 2 dl mjöl till utbakning
  • 2 msk olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en kladdig deg. Jäs under bakduk minst en timme. Dela degen och platta ut dem med mjöliga händer på till exempel en skärbräda.

  2. 2

    Hetta upp olja i murikka eller i stekpanna. Grädda cirka 3 minuter på var sida. Vänd brödet när det börjat bubbla och fått fin färg.

  3. 3

    Servera brödet till Cevapcici, chicken tikka eller fyll bröden till wraps.

Servering

Servera brödet till Cevapcici, chicken tikka eller fyll bröden till wraps.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar