
Trillingnötter
Klassiska trillingnötter gör du enkelt själv till jul. Rostade hasselnötter som doppas tre och tre i smält choklad. Snabbaste julgodiset!
- 75 g hasselnötter
- 150 g mjölkchoklad
Gör så här
- Rosta nötterna i ugn tills de fått färg, cirka 10 minuter. Gnugga av skalen.
- Bryt chokladen i bitar. Smält chokladen i en kastrull över vattenbad eller i mikron. Rör om då och då.
- Blanda ner nötterna i chokladen och rör om noga.
- Lägg nötterna 3 och 3 på bakplåtspapper. (Använd en matsked att ta upp nötterna med.) Låt stå svalt tills nötterna stelnat.
- Smält resterande choklad och doppa eller ringla chokladen över nötterna. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock.
Trillingnötter
Klassiska trillingnötter gör du enkelt själv till jul. Rostade hasselnötter som doppas tre och tre i smält choklad. Snabbaste julgodiset!
Gör så här
- Rosta nötterna i ugn tills de fått färg, cirka 10 minuter. Gnugga av skalen.
- Bryt chokladen i bitar. Smält chokladen i en kastrull över vattenbad eller i mikron. Rör om då och då.
- Blanda ner nötterna i chokladen och rör om noga.
- Lägg nötterna 3 och 3 på bakplåtspapper. (Använd en matsked att ta upp nötterna med.) Låt stå svalt tills nötterna stelnat.
- Smält resterande choklad och doppa eller ringla chokladen över nötterna. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-01-14
Lägg nötterna i en dubbelvikt bakduk och "kavla" med händerna så ramlar skalet av nötterna lätt och fort.
2016-12-18
Relativt enkla även om tidskrävande/omständigt att rosta o skala nötterna. Kanske finns färdig rostade och skalade att köpa? Gjorde dessa med mörk choklad, för att jag gillar det. Gott!! Ett tips för godare praliner (och eventuellt smidigare tillagning) är att använda en GOD choklad som du gillar att äta som den är. Använde mörk-bakchoklad och kommer inte använda bakchoklad igen. Smaken var ok men den brändes jättesnabbt i mikron vilket den ALDRIG gör för mig annars. Antar det är en kvalitetsgrej och/eller beror på sockerhalten? Är mycket van vid att smälta choklad i mikron, men har hittills endast använt ät-choklad och aldrig bak-choklad. Hade ingen ät-choklad hemma idag, det var anledningen, så prövade med bak-variant..(Har ej bytt mikro/mängd/tid/effekt etc) Praliner blir även godare med en riktigt god choklad. Kommer göra dessa igen, med sådan. Mums!
2013-12-01
Gillar man mörk choklad så blir det också supergott!
2013-11-17
Rekommenderar att använda en choklad av bra kvalité som Weiss eller Valhrona de billigare alternativen blir gärna för söta med allt tillsatt socker.
2011-12-18
Efter jag hade gjort triaden av nötter så toppade jag över med resterande chokladen, ett pillgöra, men säkert värt det. Och sedan ställde jag ut plåten på balkongen för att stelna snabbt. Vilken choklad som helst funkar, vanlig ljus bakchoklad är ju mjölkchoklad, kan ju lika gärna ta ljus eller mörk, efter don o person. :)
2011-12-15
Det finns skalfria hasselnötter att köpa. Gnugga av skalen gör man lättast med en kökshandduk när de är varma.
2011-12-14
Tar ni marabou mjölkchocklad?
2011-12-13
det står 200 grader
2011-12-13
Hur många grader i ugnen?
2011-12-01
Superenkelt å gott, ett bra sätt att buffra upp med den mest populära biten i Alladinasken!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna Karin
2021-01-14
Lägg nötterna i en dubbelvikt bakduk och "kavla" med händerna så ramlar skalet av nötterna lätt och fort.
Linn
2016-12-18
Relativt enkla även om tidskrävande/omständigt att rosta o skala nötterna. Kanske finns färdig rostade och skalade att köpa? Gjorde dessa med mörk choklad, för att jag gillar det. Gott!! Ett tips för godare praliner (och eventuellt smidigare tillagning) är att använda en GOD choklad som du gillar att äta som den är. Använde mörk-bakchoklad och kommer inte använda bakchoklad igen. Smaken var ok men den brändes jättesnabbt i mikron vilket den ALDRIG gör för mig annars. Antar det är en kvalitetsgrej och/eller beror på sockerhalten? Är mycket van vid att smälta choklad i mikron, men har hittills endast använt ät-choklad och aldrig bak-choklad. Hade ingen ät-choklad hemma idag, det var anledningen, så prövade med bak-variant..(Har ej bytt mikro/mängd/tid/effekt etc) Praliner blir även godare med en riktigt god choklad. Kommer göra dessa igen, med sådan. Mums!
Anna
2013-12-01
Gillar man mörk choklad så blir det också supergott!
Ulla
2013-11-17
Rekommenderar att använda en choklad av bra kvalité som Weiss eller Valhrona de billigare alternativen blir gärna för söta med allt tillsatt socker.
Bella
2011-12-18
Efter jag hade gjort triaden av nötter så toppade jag över med resterande chokladen, ett pillgöra, men säkert värt det. Och sedan ställde jag ut plåten på balkongen för att stelna snabbt. Vilken choklad som helst funkar, vanlig ljus bakchoklad är ju mjölkchoklad, kan ju lika gärna ta ljus eller mörk, efter don o person. :)
Karin Löfblad
2011-12-15
Det finns skalfria hasselnötter att köpa. Gnugga av skalen gör man lättast med en kökshandduk när de är varma.
Eva
2011-12-14
Tar ni marabou mjölkchocklad?
sandra
2011-12-13
det står 200 grader
Jochen
2011-12-13
Hur många grader i ugnen?
Lena
2011-12-01
Superenkelt å gott, ett bra sätt att buffra upp med den mest populära biten i Alladinasken!