Trillingnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Klassiska trillingnötter gör du enkelt själv till jul. Rostade hasselnötter som doppas tre och tre i smält choklad. Snabbaste julgodiset!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g hasselnötter
  • 150 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Rosta nötterna i ugn tills de fått färg, cirka 10 minuter. Gnugga av skalen.
  2. Bryt chokladen i bitar. Smält chokladen i en kastrull över vattenbad eller i mikron. Rör om då och då.
  3. Blanda ner nötterna i chokladen och rör om noga.
  4. Lägg nötterna 3 och 3 på bakplåtspapper. (Använd en matsked att ta upp nötterna med.) Låt stå svalt tills nötterna stelnat.
  5. Smält resterande choklad och doppa eller ringla chokladen över nötterna. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Karin

2021-01-14

Lägg nötterna i en dubbelvikt bakduk och "kavla" med händerna så ramlar skalet av nötterna lätt och fort.

Linn

2016-12-18

Relativt enkla även om tidskrävande/omständigt att rosta o skala nötterna. Kanske finns färdig rostade och skalade att köpa? Gjorde dessa med mörk choklad, för att jag gillar det. Gott!! Ett tips för godare praliner (och eventuellt smidigare tillagning) är att använda en GOD choklad som du gillar att äta som den är. Använde mörk-bakchoklad och kommer inte använda bakchoklad igen. Smaken var ok men den brändes jättesnabbt i mikron vilket den ALDRIG gör för mig annars. Antar det är en kvalitetsgrej och/eller beror på sockerhalten? Är mycket van vid att smälta choklad i mikron, men har hittills endast använt ät-choklad och aldrig bak-choklad. Hade ingen ät-choklad hemma idag, det var anledningen, så prövade med bak-variant..(Har ej bytt mikro/mängd/tid/effekt etc) Praliner blir även godare med en riktigt god choklad. Kommer göra dessa igen, med sådan. Mums!

Anna

2013-12-01

Gillar man mörk choklad så blir det också supergott!

Ulla

2013-11-17

Rekommenderar att använda en choklad av bra kvalité som Weiss eller Valhrona de billigare alternativen blir gärna för söta med allt tillsatt socker.

Bella

2011-12-18

Efter jag hade gjort triaden av nötter så toppade jag över med resterande chokladen, ett pillgöra, men säkert värt det. Och sedan ställde jag ut plåten på balkongen för att stelna snabbt. Vilken choklad som helst funkar, vanlig ljus bakchoklad är ju mjölkchoklad, kan ju lika gärna ta ljus eller mörk, efter don o person. :)

Karin Löfblad

2011-12-15

Det finns skalfria hasselnötter att köpa. Gnugga av skalen gör man lättast med en kökshandduk när de är varma.

Eva

2011-12-14

Tar ni marabou mjölkchocklad?

sandra

2011-12-13

det står 200 grader

Jochen

2011-12-13

Hur många grader i ugnen?

Lena

2011-12-01

Superenkelt å gott, ett bra sätt att buffra upp med den mest populära biten i Alladinasken!

Liknande recept

Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Cornflakeskakor med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rischoklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordnöts- och chokladrutor

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
2 st
  • Ingredienser (2)
  • 75 g hasselnötter
  • 150 g mjölkchoklad

Trillingnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Klassiska trillingnötter gör du enkelt själv till jul. Rostade hasselnötter som doppas tre och tre i smält choklad. Snabbaste julgodiset!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i ugn tills de fått färg, cirka 10 minuter. Gnugga av skalen.
  2. Bryt chokladen i bitar. Smält chokladen i en kastrull över vattenbad eller i mikron. Rör om då och då.
  3. Blanda ner nötterna i chokladen och rör om noga.
  4. Lägg nötterna 3 och 3 på bakplåtspapper. (Använd en matsked att ta upp nötterna med.) Låt stå svalt tills nötterna stelnat.
  5. Smält resterande choklad och doppa eller ringla chokladen över nötterna. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Karin

2021-01-14

Lägg nötterna i en dubbelvikt bakduk och "kavla" med händerna så ramlar skalet av nötterna lätt och fort.

Linn

2016-12-18

Relativt enkla även om tidskrävande/omständigt att rosta o skala nötterna. Kanske finns färdig rostade och skalade att köpa? Gjorde dessa med mörk choklad, för att jag gillar det. Gott!! Ett tips för godare praliner (och eventuellt smidigare tillagning) är att använda en GOD choklad som du gillar att äta som den är. Använde mörk-bakchoklad och kommer inte använda bakchoklad igen. Smaken var ok men den brändes jättesnabbt i mikron vilket den ALDRIG gör för mig annars. Antar det är en kvalitetsgrej och/eller beror på sockerhalten? Är mycket van vid att smälta choklad i mikron, men har hittills endast använt ät-choklad och aldrig bak-choklad. Hade ingen ät-choklad hemma idag, det var anledningen, så prövade med bak-variant..(Har ej bytt mikro/mängd/tid/effekt etc) Praliner blir även godare med en riktigt god choklad. Kommer göra dessa igen, med sådan. Mums!

Anna

2013-12-01

Gillar man mörk choklad så blir det också supergott!

Ulla

2013-11-17

Rekommenderar att använda en choklad av bra kvalité som Weiss eller Valhrona de billigare alternativen blir gärna för söta med allt tillsatt socker.

Bella

2011-12-18

Efter jag hade gjort triaden av nötter så toppade jag över med resterande chokladen, ett pillgöra, men säkert värt det. Och sedan ställde jag ut plåten på balkongen för att stelna snabbt. Vilken choklad som helst funkar, vanlig ljus bakchoklad är ju mjölkchoklad, kan ju lika gärna ta ljus eller mörk, efter don o person. :)

Karin Löfblad

2011-12-15

Det finns skalfria hasselnötter att köpa. Gnugga av skalen gör man lättast med en kökshandduk när de är varma.

Eva

2011-12-14

Tar ni marabou mjölkchocklad?

sandra

2011-12-13

det står 200 grader

Jochen

2011-12-13

Hur många grader i ugnen?

Lena

2011-12-01

Superenkelt å gott, ett bra sätt att buffra upp med den mest populära biten i Alladinasken!

Liknande recept

Spara recept

Choklad- och jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Cornflakeskakor med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rischoklad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordnöts- och chokladrutor

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)