Trillingnöt

Trillingnöt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Du som saknar trillingnöten i chokladasken, kan lätt göra ditt egna trillingnötsark. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
1 stycken
  • 150 g ljus choklad
  • 60 hasselnötter
  • 30 g mörk choklad

Gör så här

  1. Smält den ljusa chokladen varsamt i vattenbad.
  2. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalet börjar spricka. Gnid loss skalet i en kökshandduk.
  3. Bred ut nästan all choklad på ett bakplåtspapper till en rektangel med måtten ca 20 x 25 cm.
  4. Vänd runt nötterna med resten av chokladen så de blir täckta runt om.
  5. Lägg ut nötterna i grupper om tre på chokladen. Låt stelna.
  6. Smält den mörka chokladen varsamt och ringla över chokladarket.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Trillingnöt
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 150 g ljus choklad
  • 60 hasselnötter
  • 30 g mörk choklad

Trillingnöt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Du som saknar trillingnöten i chokladasken, kan lätt göra ditt egna trillingnötsark. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
1 stycken

Gör så här

  1. Smält den ljusa chokladen varsamt i vattenbad.
  2. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna tills skalet börjar spricka. Gnid loss skalet i en kökshandduk.
  3. Bred ut nästan all choklad på ett bakplåtspapper till en rektangel med måtten ca 20 x 25 cm.
  4. Vänd runt nötterna med resten av chokladen så de blir täckta runt om.
  5. Lägg ut nötterna i grupper om tre på chokladen. Låt stelna.
  6. Smält den mörka chokladen varsamt och ringla över chokladarket.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!