Trifle

Trifle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ljuvligt god efterrätt, sockerkaksskivor som varvas med grädde, hallonsylt, daim och jordgubbar.

Tillagningstid: 25 min
8 portioner
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl chokladsås
  • 600 g sockerkaka ( 1 stycken)
  • 100 g daim
  • jordgubbar eller andra bär
  • 400 g hallonsylt

Gör så här

  1. Vispa grädden. Blanda hälften av grädden med chokladsåsen. Skär sockerkakan i skivor. Hacka Daimen grovt.
  2. Varva sockerkaka, chokladgrädde, sylt, Daim och ev jordgubbar i en skål. Toppa med grädde och lite av Daimen.

Tips

Variera smakerna genom att varva sockerkakaeller tårtbotten med vaniljkräm, grädde och dinafavoritfrukter. Det går bra att förbereda trifeln ett partimmar i förväg och låta stå i kylen fram till servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marlene

2021-09-14

En riktig höjdare från England är att bottna med sockerkaka, sen fruktcocktail på burk, vaniljkräm och sist vispgrädde. Jag brukar toppa med kokos eller strössel.

Trifle
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl chokladsås
  • 600 g sockerkaka ( 1 stycken)
  • 100 g daim
  • jordgubbar eller andra bär
  • 400 g hallonsylt

Trifle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ljuvligt god efterrätt, sockerkaksskivor som varvas med grädde, hallonsylt, daim och jordgubbar.

Tillagningstid: 25 min
8 portioner

Gör så här

  1. Vispa grädden. Blanda hälften av grädden med chokladsåsen. Skär sockerkakan i skivor. Hacka Daimen grovt.
  2. Varva sockerkaka, chokladgrädde, sylt, Daim och ev jordgubbar i en skål. Toppa med grädde och lite av Daimen.

Tips

Variera smakerna genom att varva sockerkakaeller tårtbotten med vaniljkräm, grädde och dinafavoritfrukter. Det går bra att förbereda trifeln ett partimmar i förväg och låta stå i kylen fram till servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marlene

2021-09-14

En riktig höjdare från England är att bottna med sockerkaka, sen fruktcocktail på burk, vaniljkräm och sist vispgrädde. Jag brukar toppa med kokos eller strössel.