För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Trattkantarelltoast med fetaost

Betyg (1-5):
3.21 (34 betyg)

Gör en underbar höstmacka på skogens guld - trattkantarellen.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g rensade trattkantareller
  • 2 hackade schalottenlökar, eller samma mängd rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk rosépeppar
  • 150 g fetaost
  • 0.5 lantbröd

Gör så här

  1. Stek svampen i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och fräs några minuter under omrörning. Smula i peppar och fetaost och blanda ihop.
  2. Ta stekpannan från värmen. Stek eller rosta brödskivorna. Fördela svampblandningen på bröden, lägg på en plåt och gratinera högt upp i ugnen cirka 5 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina Östmark

2012-03-07

Vi plockade 60 l. trattkantareller i höstas, så det här receptet kommer jag att använda til mina gäster.

Anette

2012-02-04

Smaskens. Det måste jag prova

Liknande recept

Västerbottenpaj med kantareller

(24)

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

(18)

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

(0)

Kantarellcrêpes med västerbottensost och citrusdressad rucola

(6)

Kantarellstuvning

(107)

Halloumispett med svamp och zucchini

(0)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(7)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g rensade trattkantareller
  • 2 hackade schalottenlökar, eller samma mängd rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk rosépeppar
  • 150 g fetaost
  • 0.5 lantbröd

Trattkantarelltoast med fetaost

Betyg (1-5):
3.21 (34 betyg)

Gör en underbar höstmacka på skogens guld - trattkantarellen.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek svampen i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och fräs några minuter under omrörning. Smula i peppar och fetaost och blanda ihop.
  2. Ta stekpannan från värmen. Stek eller rosta brödskivorna. Fördela svampblandningen på bröden, lägg på en plåt och gratinera högt upp i ugnen cirka 5 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina Östmark

2012-03-07

Vi plockade 60 l. trattkantareller i höstas, så det här receptet kommer jag att använda til mina gäster.

Anette

2012-02-04

Smaskens. Det måste jag prova

Liknande recept

Västerbottenpaj med kantareller

(24)

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

(18)

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

(0)

Kantarellcrêpes med västerbottensost och citrusdressad rucola

(6)

Kantarellstuvning

(107)

Halloumispett med svamp och zucchini

(0)

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(7)