Trattkantarelltoast med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.21 (34 betyg)

Gör en underbar höstmacka på skogens guld - trattkantarellen.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g rensade trattkantareller
  • 2 hackade schalottenlökar, eller samma mängd rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk rosépeppar
  • 150 g fetaost
  • 0.5 lantbröd

Gör så här

  1. Stek svampen i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och fräs några minuter under omrörning. Smula i peppar och fetaost och blanda ihop.
  2. Ta stekpannan från värmen. Stek eller rosta brödskivorna. Fördela svampblandningen på bröden, lägg på en plåt och gratinera högt upp i ugnen cirka 5 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina Östmark

2012-03-07

Vi plockade 60 l. trattkantareller i höstas, så det här receptet kommer jag att använda til mina gäster.

Anette

2012-02-04

Smaskens. Det måste jag prova

Liknande recept

Spara recept

Halloumispett med svamp och zucchini

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kantarellcrêpes med Västerbottensost och citrusdressad rucola

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kantarelltoast med parmesan

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kantarellstuvning

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

Betyg
Betyg
(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g rensade trattkantareller
  • 2 hackade schalottenlökar, eller samma mängd rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk rosépeppar
  • 150 g fetaost
  • 0.5 lantbröd

Trattkantarelltoast med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.21 (34 betyg)

Gör en underbar höstmacka på skogens guld - trattkantarellen.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek svampen i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och fräs några minuter under omrörning. Smula i peppar och fetaost och blanda ihop.
  2. Ta stekpannan från värmen. Stek eller rosta brödskivorna. Fördela svampblandningen på bröden, lägg på en plåt och gratinera högt upp i ugnen cirka 5 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina Östmark

2012-03-07

Vi plockade 60 l. trattkantareller i höstas, så det här receptet kommer jag att använda til mina gäster.

Anette

2012-02-04

Smaskens. Det måste jag prova

Liknande recept

Spara recept

Halloumispett med svamp och zucchini

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kantarellcrêpes med Västerbottensost och citrusdressad rucola

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kantarelltoast med parmesan

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kantarellstuvning

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

Betyg
Betyg
(0)