Kantarellcrêpes med västerbottensost och citrusdressad rucola
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Kantarellcrêpes med västerbottensost och citrusdressad rucola

4 (6 betyg)

Smaskiga crêpes fyllda med kantareller och västerbottensost

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g pannkakor
  • 2 dl riven ost västerbotten
  • 0.5 dl finskuren gräslök
Svampstuvning
  • 500 g kantareller eller annan svamp
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök, strimlad
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk maizena
  • 2 dl mjölk, 3 %
  • 0.5 tsk kinesisk soja
Rucolasallad
  • 70 g rucola
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 citron finrivet skal och saft (endast det gula)
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk rosépeppar, smulad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp en stekpanna och stek kantarellerna i smöret. Tillsätt löken när de slutat vätska av sig. Salta, peppra och stek ytterligare någon minut. Pudra över maizenan och rör om.

  2. 2

    Häll i mjölken i en tunn stråle under omrörning. Låt allt puttra ihop några minuter. Smaka av med soja och ställ åt sidan. Fördela svampstuvningen på pannkakorna och vik ihop.

  3. 3

    Lägg pannkakorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  4. 4

    Blanda olja, citronskal, citronsaft, salt, svartpeppar och rosépeppar i en bunke och vänd runt salladen. Toppa crêpesen med gräslöken och servera med salladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar