
Kantarellcrêpes med Västerbottensost och citrusdressad rucola
Betyg (1-5):
Smaskiga crêpes fyllda med en kantarellstuvning och Västerbottensost. Servera gärna en frisk ruccolasallad till.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
- 600 g pannkakor
- 2 dl riven Västerbottensost
- 0.5 dl finskuren gräslök
- Svampstuvning
- 500 g kantareller eller annan svamp
- 2 msk smör
- 1 rödlök, strimlad
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 msk maizena
- 2 dl mjölk, 3 %
- 0.5 tsk kinesisk soja
- 0.5 tsk salt
- Rucolasallad
- 70 g rucola
- 1 msk olivolja
- 0.5 citron finrivet skal och saft (endast det gula)
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk rosépeppar, smulad
Gör så här
- Hetta upp en stekpanna och stek kantarellerna i smöret. Tillsätt löken när de slutat vätska av sig. Salta, peppra och stek ytterligare någon minut. Pudra över maizenan och rör om.
- Häll i mjölken i en tunn stråle under omrörning. Låt allt puttra ihop några minuter. Smaka av med soja och ställ åt sidan. Fördela svampstuvningen på pannkakorna och vik ihop.
- Lägg pannkakorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
- Blanda olja, citronskal, citronsaft, salt, svartpeppar och rosépeppar i en bunke och vänd runt salladen. Toppa crêpesen med gräslöken och servera med salladen.
Kantarellcrêpes med Västerbottensost och citrusdressad rucola
Betyg (1-5):
Smaskiga crêpes fyllda med en kantarellstuvning och Västerbottensost. Servera gärna en frisk ruccolasallad till.
Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Gör så här
- Hetta upp en stekpanna och stek kantarellerna i smöret. Tillsätt löken när de slutat vätska av sig. Salta, peppra och stek ytterligare någon minut. Pudra över maizenan och rör om.
- Häll i mjölken i en tunn stråle under omrörning. Låt allt puttra ihop några minuter. Smaka av med soja och ställ åt sidan. Fördela svampstuvningen på pannkakorna och vik ihop.
- Lägg pannkakorna på en plåt med bakplåtspapper och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
- Blanda olja, citronskal, citronsaft, salt, svartpeppar och rosépeppar i en bunke och vänd runt salladen. Toppa crêpesen med gräslöken och servera med salladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Annelie
2020-07-18
Supergott!! 💚💚