Kantarelltoast med parmesan
  • Tid 20 min
  • Ugn 225º

Kantarelltoast med parmesan

3.67 (3 betyg)

Uppdatera den klassiska svamptoasten med parmesan och färskost.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 msk smör
  • 250 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 st schalottenlök, finhackade
  • 100 g cream cheese
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 1 tsk vinäger, gärna sherryvinäger
  • några droppar tryffelolja
  • ev gräslök och rosépeppar till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bred ett tunt lager smör på båda sidorna av brödskivorna. Rosta i ugnen på 225° eller stek i stekpanna till fin färg.

  2. 2

    Skär stora svampar i mindre bitar. Stek i smör i en het stekpanna. Salta, peppra och stek tills vätskan släppt och svampen är gyllene. Tillsätt löken och rör om.

  3. 3

    Rör ihop cream cheese med parmesan och vinäger. Smaksätt med tryffelolja. Bred ett tjockt lager på bröden. Halvera. Toppa med kantareller och ev garnering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vi strödde rosépeppar på toasten, men några varv med svartpepparkvarnen är lika gott.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar