Trattkantarellsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (24 betyg)

En fyllig soppa med mycket smak.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter färska trattkantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk tomatpuré
  • 8 dl svampbuljong
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1.5 dl crème fraiche (15 %)
  • 2 msk torr sherry
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 hackad rödlök
  • 4 tsk hackad färsk timjan
  • 0.5 dl crème fraiche (15 %)
  • 4 grova portionsbaguetter

Gör så här

  1. Grovhacka svampen. Stek den och löken i smöret tills all vätska som bildats kokat in. Strö över mjöl, rör ner tomatpuré och späd med buljong och mjölk i omgångar under omrörning.
  2. Låt soppan koka cirka 10 minuter på svag värme. Rör ner crème fraiche och sherry, hetta upp och smaka av med kryddor och salt.

Servering

Servera soppan med lök, timjan, extra crème fraiche och bröd.

Tips

De färska trattkantarellerna kan bytas ut om förvällda, 1 liter färska motsvarar 200 g förvällda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2012-10-12

Tog lite extra cayennepeppar o använde hönsbuljong. Blev hur bra som helst.

Liknande recept

Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Avokadosoppa med kantareller

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kantarellcrêpes med Västerbottensost och citrusdressad rucola

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Halloumispett med svamp och zucchini

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kantarellstuvning

Betyg
Betyg
(109)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 liter färska trattkantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk tomatpuré
  • 8 dl svampbuljong
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1.5 dl crème fraiche (15 %)
  • 2 msk torr sherry
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 hackad rödlök
  • 4 tsk hackad färsk timjan
  • 0.5 dl crème fraiche (15 %)
  • 4 grova portionsbaguetter

Trattkantarellsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (24 betyg)

En fyllig soppa med mycket smak.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grovhacka svampen. Stek den och löken i smöret tills all vätska som bildats kokat in. Strö över mjöl, rör ner tomatpuré och späd med buljong och mjölk i omgångar under omrörning.
  2. Låt soppan koka cirka 10 minuter på svag värme. Rör ner crème fraiche och sherry, hetta upp och smaka av med kryddor och salt.

Servering

Servera soppan med lök, timjan, extra crème fraiche och bröd.

Tips

De färska trattkantarellerna kan bytas ut om förvällda, 1 liter färska motsvarar 200 g förvällda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2012-10-12

Tog lite extra cayennepeppar o använde hönsbuljong. Blev hur bra som helst.

Liknande recept

Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Avokadosoppa med kantareller

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kantarellcrêpes med Västerbottensost och citrusdressad rucola

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Halloumispett med svamp och zucchini

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kantarellstuvning

Betyg
Betyg
(109)