För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Trattkantarellsoppa

Betyg (1-5):
3.17 (24 betyg)

En fyllig soppa med mycket smak.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter färska trattkantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk tomatpuré
  • 8 dl svampbuljong
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1.5 dl crème fraiche (15 %)
  • 2 msk torr sherry
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 hackad rödlök
  • 4 tsk hackad färsk timjan
  • 0.5 dl crème fraiche (15 %)
  • 4 grova portionsbaguetter

Gör så här

  1. Grovhacka svampen. Stek den och löken i smöret tills all vätska som bildats kokat in. Strö över mjöl, rör ner tomatpuré och späd med buljong och mjölk i omgångar under omrörning.
  2. Låt soppan koka cirka 10 minuter på svag värme. Rör ner crème fraiche och sherry, hetta upp och smaka av med kryddor och salt.

Servering

Servera soppan med lök, timjan, extra crème fraiche och bröd.

Tips

De färska trattkantarellerna kan bytas ut om förvällda, 1 liter färska motsvarar 200 g förvällda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2012-10-12

Tog lite extra cayennepeppar o använde hönsbuljong. Blev hur bra som helst.

Liknande recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(19)

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

(3)

Kantarellstuvning

(109)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(24)

Halloumispett med svamp och zucchini

(0)

Champinjonsoppa

(52)

Trattkantarelltoast med fetaost

(34)

Vietnamesiska vårrullar

(36)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 liter färska trattkantareller
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk tomatpuré
  • 8 dl svampbuljong
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1.5 dl crème fraiche (15 %)
  • 2 msk torr sherry
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 hackad rödlök
  • 4 tsk hackad färsk timjan
  • 0.5 dl crème fraiche (15 %)
  • 4 grova portionsbaguetter

Trattkantarellsoppa

Betyg (1-5):
3.17 (24 betyg)

En fyllig soppa med mycket smak.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grovhacka svampen. Stek den och löken i smöret tills all vätska som bildats kokat in. Strö över mjöl, rör ner tomatpuré och späd med buljong och mjölk i omgångar under omrörning.
  2. Låt soppan koka cirka 10 minuter på svag värme. Rör ner crème fraiche och sherry, hetta upp och smaka av med kryddor och salt.

Servering

Servera soppan med lök, timjan, extra crème fraiche och bröd.

Tips

De färska trattkantarellerna kan bytas ut om förvällda, 1 liter färska motsvarar 200 g förvällda.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2012-10-12

Tog lite extra cayennepeppar o använde hönsbuljong. Blev hur bra som helst.

Liknande recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(19)

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

(3)

Kantarellstuvning

(109)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(24)

Halloumispett med svamp och zucchini

(0)

Champinjonsoppa

(52)

Trattkantarelltoast med fetaost

(34)

Vietnamesiska vårrullar

(36)