Avokadosoppa med kantareller

Avokadosoppa med kantareller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En grön och skön soppa tillsammans med frasiga hasselnötsspett av smördeg, receptet hittar du här!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 3 avokado
  • 7 dl grönsaksbuljong, av fond eller tärning, varm
  • 2 krm vitlökspeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
  • Servering:
  • 100 g smörstekta kantareller
  • Hasselnötspinnar, 20 st:
  • 2 smördegsplattor, tinade
  • 1 uppvispat ägg
  • 50 g riven parmesanost
  • 50 g hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Skär fruktköttet från avokadorna i bitar och kör det i en mixer eller matberedare till ett jämnt mos. Späd lite i taget med buljongen.
  2. Smaka av soppan med salt och peppar. Vispa grädden och rör ner den. Häll upp soppan i skålar, strö över gräslöken. Toppa med de stekta kantarellerna. Servera med hasselnötspinnar.

Hasselnötspinnar

  1. Sätt ugnen på 200º. Kavla ut smördegen dubbelt så stora. Pensla med ägget. Blanda ost och nötter. Strö över. Skär degen i 2 cm breda remsor och grädda i 10-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



linnea

2014-12-29

gott!

Sandra

2012-05-16

Så god! Nästa gång tar jag nog dock räkor istället frö kantareller.

Avokadosoppa med kantareller
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 avokado
  • 7 dl grönsaksbuljong, av fond eller tärning, varm
  • 2 krm vitlökspeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
  • Servering:
  • 100 g smörstekta kantareller
  • Hasselnötspinnar, 20 st:
  • 2 smördegsplattor, tinade
  • 1 uppvispat ägg
  • 50 g riven parmesanost
  • 50 g hackade hasselnötter

Avokadosoppa med kantareller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En grön och skön soppa tillsammans med frasiga hasselnötsspett av smördeg, receptet hittar du här!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Skär fruktköttet från avokadorna i bitar och kör det i en mixer eller matberedare till ett jämnt mos. Späd lite i taget med buljongen.
  2. Smaka av soppan med salt och peppar. Vispa grädden och rör ner den. Häll upp soppan i skålar, strö över gräslöken. Toppa med de stekta kantarellerna. Servera med hasselnötspinnar.

Hasselnötspinnar

  1. Sätt ugnen på 200º. Kavla ut smördegen dubbelt så stora. Pensla med ägget. Blanda ost och nötter. Strö över. Skär degen i 2 cm breda remsor och grädda i 10-15 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



linnea

2014-12-29

gott!

Sandra

2012-05-16

Så god! Nästa gång tar jag nog dock räkor istället frö kantareller.