Avokadosoppa med kantareller
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Avokadosoppa med kantareller

3.62 (21 betyg)

En grön och skön soppa tillsammans med frasiga hasselnötsspett av smördeg, receptet hittar du här!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 avokado
  • 7 dl grönsaksbuljong, av fond eller tärning, varm
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitlökspeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
Servering:
  • 100 g smörstekta kantareller
Hasselnötspinnar, 20 st:
  • 2 smördegsplattor, tinade
  • 1 uppvispat ägg
  • 50 g riven parmesanost
  • 50 g hackade hasselnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär fruktköttet från avokadorna i bitar och kör det i en mixer eller matberedare till ett jämnt mos. Späd lite i taget med buljongen.

  2. 2

    Smaka av soppan med salt och peppar. Vispa grädden och rör ner den. Häll upp soppan i skålar, strö över gräslöken. Toppa med de stekta kantarellerna. Servera med hasselnötspinnar.

Hasselnötspinnar

  1. 1

    20 st. Kavla ut smördegen dubbelt så stora. Pensla med ägget. Blanda ost och nötter. Strö över. Skär degen i 2 cm breda remsor och grädda i 200º varm ugn 10-15 minuter.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • linnea

    gott!

  • Sandra

    Så god! Nästa gång tar jag nog dock räkor istället frö kantareller.