Grillade ägg på salladsbädd
  • Tid 25 min + ca 1 dygn att marinera

Grillade ägg på salladsbädd

0 (0 betyg)

Vill ni överraska era gäster måste ni göra dessa grillade ägg. Tänk på att ha lite framförhållning, då äggen ska marineras under natten. Det blir garanterat något de aldrig smakat förut!

  • Tillagningstid 25 min + ca 1 dygn att marinera
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 8 ägg
  • 1 tsk neutral olja, till grillningen
  • 70 g salladsmix
  • 8 champinjoner
  • 1 avokado, i bitar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 röd chili, strimlad
Marinad:
  • 0.75 dl japansk soja
  • 0.5 dl ketchup
  • 1 stor vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk ljus sirap eller flytande honung
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk kinesisk soja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka äggen ca 5 min till en lös gula. Skölj av i kallt vatten och skala. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och häll ner i en påse. Lägg ner äggen och vänd runt ordentligt. Låt marinera i kylen över natten.

  2. 2

    Ta påsen med äggen ur kylen och låt stå i rumsvärme ca 30 min innan grillning. Lyft ur äggen, häll marinaden i en skål och ringla olja över äggen. Grilla äggen runt om ca 2 min.

  3. 3

    Servera med en sallad på gröna blad, champinjoner, avokado, salladslök och chili. Ringla över marinaden som en dressing vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Äggen är goda som de är och bör ätas precis nygrillade.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar