Trattkantarelltoast med fetaost

Trattkantarelltoast med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Gör en underbar höstmacka på skogens guld - trattkantarellen.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 200 g rensade trattkantareller
  • 2 hackade schalottenlökar, eller samma mängd rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk rosépeppar
  • 150 g fetaost
  • 0.5 lantbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Stek svampen i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och fräs några minuter under omrörning. Smula i peppar och fetaost och blanda ihop.
  2. Ta stekpannan från värmen. Stek eller rosta brödskivorna. Fördela svampblandningen på bröden, lägg på en plåt och gratinera högt upp i ugnen cirka 5 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina Östmark

2012-03-07

Vi plockade 60 l. trattkantareller i höstas, så det här receptet kommer jag att använda til mina gäster.

Anette

2012-02-04

Smaskens. Det måste jag prova

Trattkantarelltoast med fetaost
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g rensade trattkantareller
  • 2 hackade schalottenlökar, eller samma mängd rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 msk rosépeppar
  • 150 g fetaost
  • 0.5 lantbröd

Trattkantarelltoast med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(37)

Gör en underbar höstmacka på skogens guld - trattkantarellen.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Stek svampen i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan kokat bort. Tillsätt lök och smör och fräs några minuter under omrörning. Smula i peppar och fetaost och blanda ihop.
  2. Ta stekpannan från värmen. Stek eller rosta brödskivorna. Fördela svampblandningen på bröden, lägg på en plåt och gratinera högt upp i ugnen cirka 5 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marina Östmark

2012-03-07

Vi plockade 60 l. trattkantareller i höstas, så det här receptet kommer jag att använda til mina gäster.

Anette

2012-02-04

Smaskens. Det måste jag prova