Tournedos med olivsmör och pommes Anna

Tournedos med olivsmör och pommes Anna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
  • 4 nötfiléer, 2-3 cm tjocka
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak
  • Pommes Anna:
  • 7 tunt skivade fasta potatisar
  • 50 g smör
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 nymalen peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak
  • Olivsmör:
  • 15 finhackade gröna oliver med citron
  • 125 g rumstempererat smör
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2.5 msk hackade färska örter, t ex basilika, gräslök, dragon
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 0.5 krm peppar, efter smak

Gör så här

Pommes Anna

  1. Låt lite av smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i potatisen med ost, salt och peppar mellan varven och resten av smöret i klickar ovanpå. Stek potatisen mjuk under lock på svag värme och utan omrörning ca 20 minuter. Potatisen har då stekt ihop till en kaka. Vänd den på tallrik och stek andra sidan på lite starkare värme 3-4 minuter.

Olivsmör

  1. Blanda alla ingredienser till olivsmöret och forma till ägg och ställ i kylen.
  2. Stek eller grilla filén 2-3 minuter per sida, beroende på hur välstekt som önskas. Servera med olivsmör, potatiskaka och örtkryddor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2011-12-10

Recept

Marie

2011-12-10

Recept

Tournedos med olivsmör och pommes Anna
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 nötfiléer, 2-3 cm tjocka
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak
  • Pommes Anna:
  • 7 tunt skivade fasta potatisar
  • 50 g smör
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 nymalen peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak
  • Olivsmör:
  • 15 finhackade gröna oliver med citron
  • 125 g rumstempererat smör
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2.5 msk hackade färska örter, t ex basilika, gräslök, dragon
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak
  • 0.5 krm peppar, efter smak

Tournedos med olivsmör och pommes Anna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Gör så här

Pommes Anna

  1. Låt lite av smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i potatisen med ost, salt och peppar mellan varven och resten av smöret i klickar ovanpå. Stek potatisen mjuk under lock på svag värme och utan omrörning ca 20 minuter. Potatisen har då stekt ihop till en kaka. Vänd den på tallrik och stek andra sidan på lite starkare värme 3-4 minuter.

Olivsmör

  1. Blanda alla ingredienser till olivsmöret och forma till ägg och ställ i kylen.
  2. Stek eller grilla filén 2-3 minuter per sida, beroende på hur välstekt som önskas. Servera med olivsmör, potatiskaka och örtkryddor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2011-12-10

Recept

Marie

2011-12-10

Recept