Fransk omelett med bacon och tomater

Fransk omelett med bacon och tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Matig omelett med potatis, bacon, tomat och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 240 g strimlad bacon
  • 1 tunt skivad bakpotatis
  • 1 msk smör
  • 8 ägg
  • 1.25 dl vatten
  • 100 g riven ost
  • 100 g halverade cocktailtomater
  • 4 msk gräslök
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek bacon ca 3 min i en torr stekpanna. Stek potatisen i baconfettet och ev smör under omrörning 3-4 min.
  2. Vispa ihop ägg, vatten, ost och salt.
  3. Fördela potatis och bacon i stekpannan (ta en ugnsform om pannan inte är ugnssäker).
  4. Häll över äggsmeten och toppa med tomaterna. Tillaga omeletten mitt i ugnen tills den stannat och fått fin färg, 15-20 min.
  5. Servera med klippt gräslök ovanpå.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra Larsson

2015-05-24

Jag tog ädelost i jätte gott blev det!

peter blom värmland

2014-04-12

bondomelett med räkor i gött

Solveig

2014-01-07

Visst är det en vanlig bondomelett, varför ska gamla rätter få nya namn hela tiden?

Harriet Dahlqvist

2014-01-07

Vad är det som är franskt för mig verkar det vara en vanlig bondomelett

Hampus

2013-08-06

Gjorde en snarlik till lunch och den var då inte dålig. Rekommenderas !

Mikael Dúi Bolinder

2013-01-14

Mycket enkelt recept som är lätt att komma ihåg samt mycket billigt för den fattige studentent. Går grymt att använda smörgåsskinkan som fyllning.

Fransk omelett med bacon och tomater
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 240 g strimlad bacon
  • 1 tunt skivad bakpotatis
  • 1 msk smör
  • 8 ägg
  • 1.25 dl vatten
  • 100 g riven ost
  • 100 g halverade cocktailtomater
  • 4 msk gräslök
  • 1 tsk salt

Fransk omelett med bacon och tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Matig omelett med potatis, bacon, tomat och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek bacon ca 3 min i en torr stekpanna. Stek potatisen i baconfettet och ev smör under omrörning 3-4 min.
  2. Vispa ihop ägg, vatten, ost och salt.
  3. Fördela potatis och bacon i stekpannan (ta en ugnsform om pannan inte är ugnssäker).
  4. Häll över äggsmeten och toppa med tomaterna. Tillaga omeletten mitt i ugnen tills den stannat och fått fin färg, 15-20 min.
  5. Servera med klippt gräslök ovanpå.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra Larsson

2015-05-24

Jag tog ädelost i jätte gott blev det!

peter blom värmland

2014-04-12

bondomelett med räkor i gött

Solveig

2014-01-07

Visst är det en vanlig bondomelett, varför ska gamla rätter få nya namn hela tiden?

Harriet Dahlqvist

2014-01-07

Vad är det som är franskt för mig verkar det vara en vanlig bondomelett

Hampus

2013-08-06

Gjorde en snarlik till lunch och den var då inte dålig. Rekommenderas !

Mikael Dúi Bolinder

2013-01-14

Mycket enkelt recept som är lätt att komma ihåg samt mycket billigt för den fattige studentent. Går grymt att använda smörgåsskinkan som fyllning.