Marinerad fläskfilé med krämig potatissallad

Marinerad fläskfilé med krämig potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Marinera och grilla fläskfilé som får smak av vitlök, honung, rosmarin och soja. Servera med en god och krämig potatissallad med sparris.

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
  • 1 fläskfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • Marinad
  • 2 msk olja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1.5 msk japansk soja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Potatissallad
  • 1 kg små färskpotatisar
  • 250 g grön sparris, ansad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 smörgåsgurkor, fintärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka basilika, finhackad
  • 1 röd knipplök, tunt skivad
  • färska örter, till garnering

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i en plastpåse med köttet. Låt gärna marinera ca 2 timmar.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Låt kallna. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, gurka, salladslök och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla sparrisen till fin färg, ca 3 min. Dela i tre delar. Blanda potatisen med såsen och toppapotatissalladen med sparris, lök och örter. Eller servera sparrisen vid sidan om.
  4. Grilla fläskfilén till en innertemperatur på 68°. Låt vila 10 min innan den skärs upp i skivor. Servera med potatissalladen.

Tips

Fläskfilén kan ligga längre i marinaden och går därför bra att förbereda i god tid.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Louise

2021-07-19

Tack för underbar hjälp med med matlagning, grillning, inköp och present till flickorna. Det blev en härlig eftermiddag tillsammans. Tack😘😘

Marinerad fläskfilé med krämig potatissallad
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 fläskfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • Marinad
  • 2 msk olja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1.5 msk japansk soja
  • 1 tsk svartpeppar
  • Potatissallad
  • 1 kg små färskpotatisar
  • 250 g grön sparris, ansad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 smörgåsgurkor, fintärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka basilika, finhackad
  • 1 röd knipplök, tunt skivad
  • färska örter, till garnering

Marinerad fläskfilé med krämig potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Marinera och grilla fläskfilé som får smak av vitlök, honung, rosmarin och soja. Servera med en god och krämig potatissallad med sparris.

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från senor. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i en plastpåse med köttet. Låt gärna marinera ca 2 timmar.
  2. Koka potatisen i saltat vatten. Låt kallna. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, gurka, salladslök och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla sparrisen till fin färg, ca 3 min. Dela i tre delar. Blanda potatisen med såsen och toppapotatissalladen med sparris, lök och örter. Eller servera sparrisen vid sidan om.
  4. Grilla fläskfilén till en innertemperatur på 68°. Låt vila 10 min innan den skärs upp i skivor. Servera med potatissalladen.

Tips

Fläskfilén kan ligga längre i marinaden och går därför bra att förbereda i god tid.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Louise

2021-07-19

Tack för underbar hjälp med med matlagning, grillning, inköp och present till flickorna. Det blev en härlig eftermiddag tillsammans. Tack😘😘