Tostada med svarta bönor och fetaost

Tostada med svarta bönor och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tostada betyder rostad på spanska. Och det är precis vad tortillan är, rostad i en het stekpanna. Sedan är den fylld med en härlig majs- och bönsallad som toppas med fetaost och egen picklad rödlök. Koriander på det och alla kommer att älska din matlagning!

Tillagningstid: 25 min
4 stycken
  • 300 g majskorn
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • Picklad rödlök:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 rödlökar, skivade
  • 0.5 msk salt
  • Till servering:
  • 4 majstortillabröd (corn tortillas)
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
  2. Hetta upp en stekpanna och stek majsen knaprig, blanda med bönor, tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Stek bröden i het torr panna. Fyll bröden med majs- och bönblandningen och smula över fetaost. Toppa med koriander och picklad rödlök.

Tips

Vik bröden försiktigt direkt från pannan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tostada med svarta bönor och fetaost
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g majskorn
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • Picklad rödlök:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 rödlökar, skivade
  • 0.5 msk salt
  • Till servering:
  • 4 majstortillabröd (corn tortillas)
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka koriander

Tostada med svarta bönor och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tostada betyder rostad på spanska. Och det är precis vad tortillan är, rostad i en het stekpanna. Sedan är den fylld med en härlig majs- och bönsallad som toppas med fetaost och egen picklad rödlök. Koriander på det och alla kommer att älska din matlagning!

Tillagningstid: 25 min
4 stycken

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
  2. Hetta upp en stekpanna och stek majsen knaprig, blanda med bönor, tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Stek bröden i het torr panna. Fyll bröden med majs- och bönblandningen och smula över fetaost. Toppa med koriander och picklad rödlök.

Tips

Vik bröden försiktigt direkt från pannan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!