Tostada med svarta bönor och fetaost
  • Tid 25 min

Tostada med svarta bönor och fetaost

4 (1 betyg)

Tostada betyder rostad på spanska. Och det är precis vad tortillan är, rostad i en het stekpanna. Sedan är den fylld med en härlig majs- och bönsallad som toppas med fetaost och egen picklad rödlök. Koriander på det och alla kommer att älska din matlagning!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 stycken
  • 300 g majskorn
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1 tomat, hackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
Picklad rödlök:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 msk salt
  • 2 rödlökar, skivade
Till servering:
  • 4 majstortillabröd (corn tortillas)
  • 75 g fetaost
  • 1 kruka koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Picklad rödlök: Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och stek majsen knaprig, blanda med bönor, tomat, chili och limesaft. Smaka av med salt. Stek bröden i het torr panna. Fyll bröden med majs- och bönblandningen och smula över fetaost. Toppa med koriander och picklad rödlök.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vik bröden försiktigt direkt från pannan.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar