Tortillapizza bianco med svampsoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En smakrik champinjonsoppa som serveras med en tortillapizza med crème fraiche, ost och broccoli. Så god vardagsrätt.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 4 dl vatten
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Tortillapizza
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 100 g riven ost
  • 125 g broccoli, tunt skivade buketter
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Stek svamp, lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, matlagningsvin och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät och rör ner crème fraichen. Smaka av medsalt och peppar och låt allt bli varmt.

Tortillapizza:

  1. Blanda crème fraiche med vitlök och bred ut på tortillabröden. Strö över riven ost och lägg på broccolin. Strö över chiliflakes, salta och peppra.
  2. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och pizzorna har fått fin färg, ca 8 min. Servera soppan med pizzorna.

Tips

Den tunt skivade broccolin kan bytas ut mot till exempel tunt hyvlad morot, blomkål eller paprika. Gör gärna dubbel sats av soppan, till matlådan eller till annan dag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Matkassens caesarsallad

(30)

Älgskav med kantareller och rårörda lingon

(0)

Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

(0)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(2)

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

(1)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 4 dl vatten
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Tortillapizza
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 100 g riven ost
  • 125 g broccoli, tunt skivade buketter
  • 1 tsk chiliflakes

Tortillapizza bianco med svampsoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En smakrik champinjonsoppa som serveras med en tortillapizza med crème fraiche, ost och broccoli. Så god vardagsrätt.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek svamp, lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, matlagningsvin och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät och rör ner crème fraichen. Smaka av medsalt och peppar och låt allt bli varmt.

Tortillapizza:

  1. Blanda crème fraiche med vitlök och bred ut på tortillabröden. Strö över riven ost och lägg på broccolin. Strö över chiliflakes, salta och peppra.
  2. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och pizzorna har fått fin färg, ca 8 min. Servera soppan med pizzorna.

Tips

Den tunt skivade broccolin kan bytas ut mot till exempel tunt hyvlad morot, blomkål eller paprika. Gör gärna dubbel sats av soppan, till matlådan eller till annan dag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Matkassens caesarsallad

(30)

Älgskav med kantareller och rårörda lingon

(0)

Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

(0)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(2)

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

(1)

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies