Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås
Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås
  • Tid 25 min
  • Ugn 175º

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

2.58 (12 betyg)

En god och enkel rätt där kålen är färdigskuren och såsen bara blandas ihop och hälls över fisk och kål i formen innan allt gratineras i ugnen.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g Kålrot och Svartkål hackat och klart
  • 0.5 msk neutral olja
  • 600 g torskrygg, i portionsbitar
  • 1 tsk salt
Pepparrotssås:
  • 3 dl grädde
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 0.5 tsk salt
Till servering:
  • kokt potatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek kålmixen lätt mjuk i olja utan att den får färg. Lägg över den i en ugnsform. Lägg fiskbitarna på kålen och salta.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till såsen och häll över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Torsken är perfekt vid en innertemperatur på 52°.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Birgitta

    God o lättlagad.