Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

En god och enkel rätt där kålen är färdigskuren och såsen bara blandas ihop och hälls över fisk och kål i formen innan allt gratineras i ugnen.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g Kålrot och Svartkål hackat och klart
  • 0.5 msk neutral olja
  • 600 g torskrygg, i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • Pepparrotssås:
  • 3 dl grädde
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Stek kålmixen lätt mjuk i olja utan att den får färg. Lägg över den i en ugnsform. Lägg fiskbitarna på kålen och salta.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.

Tips

Torsken är perfekt vid en innertemperatur på 52°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tommy

2020-08-14

Lätt lagat o jätte gott

Olivia

2019-02-25

Jättegott och enkelt. Vår 2.5 åring älskade såsen!

Conny

2019-02-02

Smakade riktigt bra!

Birgitta

2018-04-09

God o lättlagad.

Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax med gnocchi och salviasmör

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Betyg
Betyg
(19)
Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g Kålrot och Svartkål hackat och klart
  • 0.5 msk neutral olja
  • 600 g torskrygg, i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • Pepparrotssås:
  • 3 dl grädde
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • kokt potatis

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(59)

En god och enkel rätt där kålen är färdigskuren och såsen bara blandas ihop och hälls över fisk och kål i formen innan allt gratineras i ugnen.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kålmixen lätt mjuk i olja utan att den får färg. Lägg över den i en ugnsform. Lägg fiskbitarna på kålen och salta.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.

Tips

Torsken är perfekt vid en innertemperatur på 52°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tommy

2020-08-14

Lätt lagat o jätte gott

Olivia

2019-02-25

Jättegott och enkelt. Vår 2.5 åring älskade såsen!

Conny

2019-02-02

Smakade riktigt bra!

Birgitta

2018-04-09

God o lättlagad.

Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax med gnocchi och salviasmör

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxpudding med gravad lax

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

Betyg
Betyg
(19)