Torskrygg bourguignon

Torskrygg bourguignon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Torsk med smaker från den klassiska köttgrytan beskrivs bäst med ett ord. Urgott. Recept av Nils Molinder

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
  • 600 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 150 g champinjoner, kvartade
  • 8 steklökar, skalade
  • smör, till stekning
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 2 timjankvistar
  • 100 g smör
  • Potatispuré
  • 1 kg potatis, skalad
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Potatispuré: Koka potatisen i saltat vatten. Mosa och tillsätt smör, mjölk, grädde och salt. Rör kraftigt till en krämig, slät puré. Skär torsken i fyra bitar och salta.
  2. Skär bort den hårda svålen på fläsket och tärna sedan i 1 x 1 cm stora bitar. Stek fläsket i het stekpanna till fin färg. Tillsätt svamp, lök och smör och stek ytterligare ca 10 min på medelvärme.
  3. Vänd torsken i mjöl och stek sedan i het stekpanna i smör till fin färg på båda sidor. Häll i vin, vatten, oxfond och timjankvistarna. Sänk temperaturen. Klicka i smöret efter 3–5 min. Låt puttra i pannan 2–3 min till.
  4. Lyft upp bitarna och lägg på tallrikar.Låt såsen puttra några minuter till. Fördela svamp- och fläsksteket ovanpå fisken och häll över såsen. Servera med potatispurén och garnera med timjan eller persilja.

Tips

Skaka försiktigt på stekpannan samtidigtsom du lägger ner mjölpaneradfisk. Då hinner det bildas en fin stekytasom gör att fisken inte fastnar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-20

Hej! Vi har nu justerat receptet med lite mer oxfond och vatten, och också minskat mängden vin lite. Lycka till!

Josephine

2021-12-18

Ja såsen smakade bara varmt rödvin Tillsatte kalvfond ( var det jag hade ) o colorit för att få bort den lila färgen Håller med om att det måste saknas någon ingrediens i receptet …

Checkbox Coop

2021-05-03

Hej Fredrik, vad tråkigt att du inte gillade receptet. Rätten på bilden är självklart tillagad enligt receptet, som kommer från Nils Molinder. Hoppas du hittar några andra härliga torskrecept som du tycker om!

Fredrik

2021-05-02

Utan tvekan det sämsta jag någonsin har ätit. Precis som Gabriella säger nedan, det ser inte alls ut som på bild. Då har vi följt receptet helt och hållet. Omöjligt att maten på bilden är tillagad enligt medföljande recept. Fullständigt slöseri på fina matvaror och tid.

Karl D

2021-01-18

Komplettera med buljong och lagerblad blir den ännu bättre!

Checkbox Coop

2019-04-17

Hej Ida! Vi länkade dit när ingredienserna under en period inte var synliga. Men nu är ingredienserna tillbaka och vi kommer ta bort kommentaren med länken. Receptet här ovan stämmer :) /Elsa, webbredaktör

Ida Tolf

2019-04-16

Följde länken och det är ju samma ingredienser även där?

Gabriella

2019-03-12

Märkligt recept. Såsen som enligt ingredienslistan består av enbart rödvin, timjan och smör smakade, just det, varmt rödvin. Såsen var extremt rinnig med en oaptitlig lila färg. Blev lite bättre när jag adderade salt, peppar, fiskbuljong och redning, men detta recept är inget jag kommer laga igen.

Lars-Olov

2019-03-02

Jättebra recept. Fisken bör ha en innertemperatur på 46-50 grader

Checkbox Coop

2019-02-27

Hej! Tyvärr har ingredienslistorna trillat bort på vissa av våra nyaste recept. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt. Vänliga hälsningar Elsa, webbredaktör

Greger

2019-02-26

Utsökt, se bara till att inte fisken får gå för länge.

Torskrygg bourguignon
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 150 g champinjoner, kvartade
  • 8 steklökar, skalade
  • smör, till stekning
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 2 timjankvistar
  • 100 g smör
  • Potatispuré
  • 1 kg potatis, skalad
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Torskrygg bourguignon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Torsk med smaker från den klassiska köttgrytan beskrivs bäst med ett ord. Urgott. Recept av Nils Molinder

Tillagningstid: 50 min
4 portioner

Gör så här

  1. Potatispuré: Koka potatisen i saltat vatten. Mosa och tillsätt smör, mjölk, grädde och salt. Rör kraftigt till en krämig, slät puré. Skär torsken i fyra bitar och salta.
  2. Skär bort den hårda svålen på fläsket och tärna sedan i 1 x 1 cm stora bitar. Stek fläsket i het stekpanna till fin färg. Tillsätt svamp, lök och smör och stek ytterligare ca 10 min på medelvärme.
  3. Vänd torsken i mjöl och stek sedan i het stekpanna i smör till fin färg på båda sidor. Häll i vin, vatten, oxfond och timjankvistarna. Sänk temperaturen. Klicka i smöret efter 3–5 min. Låt puttra i pannan 2–3 min till.
  4. Lyft upp bitarna och lägg på tallrikar.Låt såsen puttra några minuter till. Fördela svamp- och fläsksteket ovanpå fisken och häll över såsen. Servera med potatispurén och garnera med timjan eller persilja.

Tips

Skaka försiktigt på stekpannan samtidigtsom du lägger ner mjölpaneradfisk. Då hinner det bildas en fin stekytasom gör att fisken inte fastnar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-20

Hej! Vi har nu justerat receptet med lite mer oxfond och vatten, och också minskat mängden vin lite. Lycka till!

Josephine

2021-12-18

Ja såsen smakade bara varmt rödvin Tillsatte kalvfond ( var det jag hade ) o colorit för att få bort den lila färgen Håller med om att det måste saknas någon ingrediens i receptet …

Checkbox Coop

2021-05-03

Hej Fredrik, vad tråkigt att du inte gillade receptet. Rätten på bilden är självklart tillagad enligt receptet, som kommer från Nils Molinder. Hoppas du hittar några andra härliga torskrecept som du tycker om!

Fredrik

2021-05-02

Utan tvekan det sämsta jag någonsin har ätit. Precis som Gabriella säger nedan, det ser inte alls ut som på bild. Då har vi följt receptet helt och hållet. Omöjligt att maten på bilden är tillagad enligt medföljande recept. Fullständigt slöseri på fina matvaror och tid.

Karl D

2021-01-18

Komplettera med buljong och lagerblad blir den ännu bättre!

Checkbox Coop

2019-04-17

Hej Ida! Vi länkade dit när ingredienserna under en period inte var synliga. Men nu är ingredienserna tillbaka och vi kommer ta bort kommentaren med länken. Receptet här ovan stämmer :) /Elsa, webbredaktör

Ida Tolf

2019-04-16

Följde länken och det är ju samma ingredienser även där?

Gabriella

2019-03-12

Märkligt recept. Såsen som enligt ingredienslistan består av enbart rödvin, timjan och smör smakade, just det, varmt rödvin. Såsen var extremt rinnig med en oaptitlig lila färg. Blev lite bättre när jag adderade salt, peppar, fiskbuljong och redning, men detta recept är inget jag kommer laga igen.

Lars-Olov

2019-03-02

Jättebra recept. Fisken bör ha en innertemperatur på 46-50 grader

Checkbox Coop

2019-02-27

Hej! Tyvärr har ingredienslistorna trillat bort på vissa av våra nyaste recept. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt. Vänliga hälsningar Elsa, webbredaktör

Greger

2019-02-26

Utsökt, se bara till att inte fisken får gå för länge.