Torskrygg bourguignon

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Torsk med smaker från den klassiska köttgrytan beskrivs bäst med ett ord. Urgott. Recept av Nils Molinder

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 600 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 150 g champinjoner, kvartade
  • 8 steklökar, skalade
  • smör, till stekning
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl rött vin
  • 2 timjankvistar
  • 100 g smör
  • Potatispuré
  • 1 kg potatis, skalad
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Potatispuré: Koka potatisen i saltat vatten. Mosa och tillsätt smör, mjölk, grädde och salt. Rör kraftigt till en krämig, slät puré. Skär torsken i fyra bitar och salta.
  2. Skär bort den hårda svålen på fläsket och tärna sedan i 1 x 1 cm stora bitar. Stek fläsket i het stekpanna till fin färg. Tillsätt svamp, lök och smör och stek ytterligare ca 10 min på medelvärme.
  3. Vänd torsken i mjöl och stek sedan i het stekpanna i smör till fin färg på båda sidor. Häll i vinet och lägg i timjankvistarna. Sänk temperaturen. Klicka i smöret efter 3–5 min. Låt puttra i pannan 2–3 min till.
  4. Lyft upp bitarna och lägg på tallrikar. Låt såsen puttra några minuter till. Fördela svamp- och fläsksteket ovanpå fisken och häll över såsen. Servera med potatispurén och garnera med timjan eller persilja.

Tips

Skaka försiktigt på stekpannan samtidigt som du lägger ner mjölpanerad fisk. Då hinner det bildas en fin stekyta som gör att fisken inte fastnar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-17

Hej Ida! Vi länkade dit när ingredienserna under en period inte var synliga. Men nu är ingredienserna tillbaka och vi kommer ta bort kommentaren med länken. Receptet här ovan stämmer :) /Elsa, webbredaktör

Ida Tolf

2019-04-16

Följde länken och det är ju samma ingredienser även där?

Gabriella

2019-03-12

Märkligt recept. Såsen som enligt ingredienslistan består av enbart rödvin, timjan och smör smakade, just det, varmt rödvin. Såsen var extremt rinnig med en oaptitlig lila färg. Blev lite bättre när jag adderade salt, peppar, fiskbuljong och redning, men detta recept är inget jag kommer laga igen.

Lars-Olov

2019-03-02

Jättebra recept. Fisken bör ha en innertemperatur på 46-50 grader

Coop

2019-02-27

Hej! Tyvärr har ingredienslistorna trillat bort på vissa av våra nyaste recept. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt. Vänliga hälsningar Elsa, webbredaktör

Greger

2019-02-26

Utsökt, se bara till att inte fisken får gå för länge.

Sara

2019-02-19

Jag skulle vilja veta om den röda löken bara ska göra bilden extra fin eller om den är bakad och i så fall ska ingå i receptet?

Liknande recept

Grillad röding med gräslökssmör och sparris - Coop

(4)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar - Coop

(9)

Stekta Rödspättafileér med stuvade morötter - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs - Coop

(0)

Rostad sötpotatissallad med dill och citron - Coop

(10)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax - Coop

(1)

Grillad torskrygg med äppelsalsa - Coop

(1)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 600 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 150 g champinjoner, kvartade
  • 8 steklökar, skalade
  • smör, till stekning
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl rött vin
  • 2 timjankvistar
  • 100 g smör
  • Potatispuré
  • 1 kg potatis, skalad
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt

Torskrygg bourguignon

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Torsk med smaker från den klassiska köttgrytan beskrivs bäst med ett ord. Urgott. Recept av Nils Molinder

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Potatispuré: Koka potatisen i saltat vatten. Mosa och tillsätt smör, mjölk, grädde och salt. Rör kraftigt till en krämig, slät puré. Skär torsken i fyra bitar och salta.
  2. Skär bort den hårda svålen på fläsket och tärna sedan i 1 x 1 cm stora bitar. Stek fläsket i het stekpanna till fin färg. Tillsätt svamp, lök och smör och stek ytterligare ca 10 min på medelvärme.
  3. Vänd torsken i mjöl och stek sedan i het stekpanna i smör till fin färg på båda sidor. Häll i vinet och lägg i timjankvistarna. Sänk temperaturen. Klicka i smöret efter 3–5 min. Låt puttra i pannan 2–3 min till.
  4. Lyft upp bitarna och lägg på tallrikar. Låt såsen puttra några minuter till. Fördela svamp- och fläsksteket ovanpå fisken och häll över såsen. Servera med potatispurén och garnera med timjan eller persilja.

Tips

Skaka försiktigt på stekpannan samtidigt som du lägger ner mjölpanerad fisk. Då hinner det bildas en fin stekyta som gör att fisken inte fastnar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-17

Hej Ida! Vi länkade dit när ingredienserna under en period inte var synliga. Men nu är ingredienserna tillbaka och vi kommer ta bort kommentaren med länken. Receptet här ovan stämmer :) /Elsa, webbredaktör

Ida Tolf

2019-04-16

Följde länken och det är ju samma ingredienser även där?

Gabriella

2019-03-12

Märkligt recept. Såsen som enligt ingredienslistan består av enbart rödvin, timjan och smör smakade, just det, varmt rödvin. Såsen var extremt rinnig med en oaptitlig lila färg. Blev lite bättre när jag adderade salt, peppar, fiskbuljong och redning, men detta recept är inget jag kommer laga igen.

Lars-Olov

2019-03-02

Jättebra recept. Fisken bör ha en innertemperatur på 46-50 grader

Coop

2019-02-27

Hej! Tyvärr har ingredienslistorna trillat bort på vissa av våra nyaste recept. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt. Vänliga hälsningar Elsa, webbredaktör

Greger

2019-02-26

Utsökt, se bara till att inte fisken får gå för länge.

Sara

2019-02-19

Jag skulle vilja veta om den röda löken bara ska göra bilden extra fin eller om den är bakad och i så fall ska ingå i receptet?

Liknande recept

Grillad röding med gräslökssmör och sparris - Coop

(4)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar - Coop

(9)

Stekta Rödspättafileér med stuvade morötter - Coop

(2)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs - Coop

(0)

Rostad sötpotatissallad med dill och citron - Coop

(10)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax - Coop

(1)

Grillad torskrygg med äppelsalsa - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies