Torskgryta

Torskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smakrik fiskgryta med torsk, potatis och fänkål som smaksätts med saffran, vitlök och vitt vin.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 420 g torskrygg
  • salt och svartpeppar
  • 500 g potatis, i bitar
  • 2 gula knipplökar, hackade
  • 1 fänkål, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk smör
  • 400 g passerade tomater
  • 3 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl smetana
  • 2 dl hackad dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg torsken i en smord ugnsform, salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 52°.
  2. Stek potatis, lök, fänkål, vitlök och saffran i smör i en gryta tills löken mjuknat. Tillsätt tomater, vin och smulad buljongtärning. Låt sjuda ca 20 min, smaka av med salt och peppar. Blanda smetana och 1 ½ dl av dillen, smaka av med salt.
  3. Dela fisken i bitar och lägg i 4 djupa tallrikar. Häll över grytan och toppa med en klick smetana och resten av dillen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2022-08-08

Väldigt väldigt god! Kommer att tillagas fler gånger :-)

Torskgryta
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 420 g torskrygg
  • salt och svartpeppar
  • 500 g potatis, i bitar
  • 2 gula knipplökar, hackade
  • 1 fänkål, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk smör
  • 400 g passerade tomater
  • 3 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl smetana
  • 2 dl hackad dill

Torskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smakrik fiskgryta med torsk, potatis och fänkål som smaksätts med saffran, vitlök och vitt vin.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg torsken i en smord ugnsform, salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 52°.
  2. Stek potatis, lök, fänkål, vitlök och saffran i smör i en gryta tills löken mjuknat. Tillsätt tomater, vin och smulad buljongtärning. Låt sjuda ca 20 min, smaka av med salt och peppar. Blanda smetana och 1 ½ dl av dillen, smaka av med salt.
  3. Dela fisken i bitar och lägg i 4 djupa tallrikar. Häll över grytan och toppa med en klick smetana och resten av dillen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2022-08-08

Väldigt väldigt god! Kommer att tillagas fler gånger :-)