Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Panerad torsk i ugn med champinjoner, kräftstjärtar, kryddor och grädde. Enkelt och perfekt när allt tillagas i en och samma form!

Ugnstemperatur:200º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé
  • Panering:
  • 1 uppvispade ägg
  • 2 dl ströbröd
  • vitpeppar
  • salt
  • Till torskfilén:
  • matfett till ugnsformen
  • 150 g skivade champinjoner
  • 170 g kräftstjärt, i saltlake (1 burk)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 fiskbuljong (tärning), smulad
  • 0.5 tsk dragon
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • Garnering:
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

  1. Skölj och torka fiskfiléerna. Doppa dem i ägg och vänd i kryddat ströbröd.
  2. Lägg fisken i en smord ugnsform. Lägg även champinjoner, kräftstjärtar (utan saltlaken), vitlök, buljongtärning och dragon i formen.
  3. Häll grädden vid sidan av fisken och låt formen stå i ugnen 20-25 minuter.
  4. Strö över dill och servera!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2014-04-01

Riktigt gott!

Liknande recept

Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Festfiskgryta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citronkokt torsk med räkor och dill

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g torskfilé
  • Panering:
  • 1 uppvispade ägg
  • 2 dl ströbröd
  • vitpeppar
  • salt
  • Till torskfilén:
  • matfett till ugnsformen
  • 150 g skivade champinjoner
  • 170 g kräftstjärt, i saltlake (1 burk)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 fiskbuljong (tärning), smulad
  • 0.5 tsk dragon
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • Garnering:
  • 2 msk hackad dill

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Panerad torsk i ugn med champinjoner, kräftstjärtar, kryddor och grädde. Enkelt och perfekt när allt tillagas i en och samma form!

Ugnstemperatur:200º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och torka fiskfiléerna. Doppa dem i ägg och vänd i kryddat ströbröd.
  2. Lägg fisken i en smord ugnsform. Lägg även champinjoner, kräftstjärtar (utan saltlaken), vitlök, buljongtärning och dragon i formen.
  3. Häll grädden vid sidan av fisken och låt formen stå i ugnen 20-25 minuter.
  4. Strö över dill och servera!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2014-04-01

Riktigt gott!

Liknande recept

Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Festfiskgryta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citronkokt torsk med räkor och dill

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)