Fisk i skaldjurssås
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Fisk i skaldjurssås

3.5 (8 betyg)

Rädda dina räkskal och låt dem bli en urgod sås.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • räkskal av 0,5 kg räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek eller några droppar tabasco
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 150 g sugar snaps
  • 5 cm strimlad purjolök
  • 500 g torsk
  • 1 tsk salt
  • ljus redning
Till servering
  • 1 dl hackad dill
  • 20 g rom t ex stenbitsrom
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Stek räkskal, vitlök och sambal i en kastrull med smör.

  2. 2

    Häll i vin och vatten. Låt koka ca 5 min. Sila bort skalen och krama ur vätskan. Häll grädde i räkfonden och koka upp. Smaka av med salt och red ev av såsen.

  3. 3

    Lägg sugar snaps och purjolök i en ugnsform. Lägg på fisken. Salta.Häll över såsen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

  4. 4

    Toppa med dill och rom. Servera med t ex pressad potatis.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar