
Fisk i skaldjurssås
Betyg (1-5):
Rädda dina räkskal och låt dem bli en urgod sås.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
- räkskal av 0,5 kg räkor
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oelek eller några droppar tabasco
- 1 msk smör
- 2 dl vitt vin
- 1.5 dl vatten
- 2 dl grädde
- 150 g sugar snaps
- 5 cm strimlad purjolök
- 500 g torsk
- ljus redning
- 1 tsk salt
- Till servering
- 1 dl hackad dill
- 20 g rom t ex stenbitsrom
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Stek räkskal, vitlök och sambal i en kastrull med smör.
- Häll i vin och vatten. Låt koka ca 5 min. Sila bort skalen och krama ur vätskan. Häll grädde i räkfonden och koka upp. Smaka av med salt och red ev av såsen.
- Lägg sugar snaps och purjolök i en ugnsform. Lägg på fisken. Salta.Häll över såsen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
- Toppa med dill och rom. Servera med t ex pressad potatis.
Fisk i skaldjurssås
Betyg (1-5):
Rädda dina räkskal och låt dem bli en urgod sås.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Stek räkskal, vitlök och sambal i en kastrull med smör.
- Häll i vin och vatten. Låt koka ca 5 min. Sila bort skalen och krama ur vätskan. Häll grädde i räkfonden och koka upp. Smaka av med salt och red ev av såsen.
- Lägg sugar snaps och purjolök i en ugnsform. Lägg på fisken. Salta.Häll över såsen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
- Toppa med dill och rom. Servera med t ex pressad potatis.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-10-19
När man ändå har skalat räkorna och använt skalen till sås så använd räkor till garneringen. Verkar väl naturligt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Bo
2019-10-19
När man ändå har skalat räkorna och använt skalen till sås så använd räkor till garneringen. Verkar väl naturligt.