För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Härlig torsk med grönsaker och hummersås

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini liten
  • 0.5 gul lök
  • 500 g torsk
  • gräslök
  • 1 tsk salt
  • Hummersås:
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 msk hummerfond
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk neutral olja

Gör så här

  1. Tärna morot, paprika, zucchini och lök.

Hummersås:

  1. Fräs lök i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning 2 min. Häll i vatten, fond och grädde. Låt småputtra några minuter.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek de tärnade grönsakerna under omrörning till de är lätt mjuka men med krispig mitt. Skär fisken i 4 portionsbitar och salta. Koka upp lite vatten i en kastrull och lägg fiskbitarna i en sil /durkslag ovanför det kokande vattnet. Sätt på ett lock och ånga fisken tills de är tillagade rätt igenom, ca 3 min. ( ånga 2 åt gången om det är en liten sil)
  3. Servera fisken på en bädd av grönsaker och ringla över såsen. Garnera eventuellt med gräslök. Potatis eller ris blir gott som tillbehör.

Tips

Investera i en ånginsats och börja ånga din mat mer. Mycket hälsosamt då det inte behövs något tillsatt fett och så behåller grönsaker sin näring, krispighet och färg bättre.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-09-14

Den här rätten blev RIKTIGT GOD! Det blir en femma från mig. Hade ingen hummerfond, men i frysen fanns skaldjursfond som var ihopkokad på räkskal som kom väl till pass. Hur som helst, det smakade bra med fisk, grönsakerna och sås. Såsen blev pricken över i:t!

Liknande recept

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Fiskgryta med saffran och räkor

(54)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Camillas bouillabaisse

(14)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Caldeirada

(12)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(35)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini liten
  • 0.5 gul lök
  • 500 g torsk
  • gräslök
  • 1 tsk salt
  • Hummersås:
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 msk hummerfond
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk neutral olja

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Härlig torsk med grönsaker och hummersås

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna morot, paprika, zucchini och lök.

Hummersås:

  1. Fräs lök i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning 2 min. Häll i vatten, fond och grädde. Låt småputtra några minuter.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek de tärnade grönsakerna under omrörning till de är lätt mjuka men med krispig mitt. Skär fisken i 4 portionsbitar och salta. Koka upp lite vatten i en kastrull och lägg fiskbitarna i en sil /durkslag ovanför det kokande vattnet. Sätt på ett lock och ånga fisken tills de är tillagade rätt igenom, ca 3 min. ( ånga 2 åt gången om det är en liten sil)
  3. Servera fisken på en bädd av grönsaker och ringla över såsen. Garnera eventuellt med gräslök. Potatis eller ris blir gott som tillbehör.

Tips

Investera i en ånginsats och börja ånga din mat mer. Mycket hälsosamt då det inte behövs något tillsatt fett och så behåller grönsaker sin näring, krispighet och färg bättre.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-09-14

Den här rätten blev RIKTIGT GOD! Det blir en femma från mig. Hade ingen hummerfond, men i frysen fanns skaldjursfond som var ihopkokad på räkskal som kom väl till pass. Hur som helst, det smakade bra med fisk, grönsakerna och sås. Såsen blev pricken över i:t!

Liknande recept

Fiskfilé med räkor och primörer

(4)

Fiskgryta med saffran och räkor

(54)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Camillas bouillabaisse

(14)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Caldeirada

(12)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(35)