Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Härlig torsk med grönsaker och hummersås

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini liten
  • 0.5 gul lök
  • 500 g torsk
  • gräslök
  • 1 tsk salt
  • Hummersås:
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 msk hummerfond
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk neutral olja

Gör så här

  1. Tärna morot, paprika, zucchini och lök.

Hummersås:

  1. Fräs lök i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning 2 min. Häll i vatten, fond och grädde. Låt småputtra några minuter.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek de tärnade grönsakerna under omrörning till de är lätt mjuka men med krispig mitt. Skär fisken i 4 portionsbitar och salta. Koka upp lite vatten i en kastrull och lägg fiskbitarna i en sil /durkslag ovanför det kokande vattnet. Sätt på ett lock och ånga fisken tills de är tillagade rätt igenom, ca 3 min. ( ånga 2 åt gången om det är en liten sil)
  3. Servera fisken på en bädd av grönsaker och ringla över såsen. Garnera eventuellt med gräslök. Potatis eller ris blir gott som tillbehör.

Tips

Investera i en ånginsats och börja ånga din mat mer. Mycket hälsosamt då det inte behövs något tillsatt fett och så behåller grönsaker sin näring, krispighet och färg bättre.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-09-25

Tog mera grönsaker och skippade potatisen. Vi saltade maten extra vid bordet

Maria

2019-09-14

Den här rätten blev RIKTIGT GOD! Det blir en femma från mig. Hade ingen hummerfond, men i frysen fanns skaldjursfond som var ihopkokad på räkskal som kom väl till pass. Hur som helst, det smakade bra med fisk, grönsakerna och sås. Såsen blev pricken över i:t!

Liknande recept

Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Caldeirada

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Bouillabaisse med örtaioli

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Festfiskgryta

Betyg
Betyg
(16)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 zucchini liten
  • 0.5 gul lök
  • 500 g torsk
  • gräslök
  • 1 tsk salt
  • Hummersås:
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 msk hummerfond
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk neutral olja

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Härlig torsk med grönsaker och hummersås

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna morot, paprika, zucchini och lök.

Hummersås:

  1. Fräs lök i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning 2 min. Häll i vatten, fond och grädde. Låt småputtra några minuter.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek de tärnade grönsakerna under omrörning till de är lätt mjuka men med krispig mitt. Skär fisken i 4 portionsbitar och salta. Koka upp lite vatten i en kastrull och lägg fiskbitarna i en sil /durkslag ovanför det kokande vattnet. Sätt på ett lock och ånga fisken tills de är tillagade rätt igenom, ca 3 min. ( ånga 2 åt gången om det är en liten sil)
  3. Servera fisken på en bädd av grönsaker och ringla över såsen. Garnera eventuellt med gräslök. Potatis eller ris blir gott som tillbehör.

Tips

Investera i en ånginsats och börja ånga din mat mer. Mycket hälsosamt då det inte behövs något tillsatt fett och så behåller grönsaker sin näring, krispighet och färg bättre.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-09-25

Tog mera grönsaker och skippade potatisen. Vi saltade maten extra vid bordet

Maria

2019-09-14

Den här rätten blev RIKTIGT GOD! Det blir en femma från mig. Hade ingen hummerfond, men i frysen fanns skaldjursfond som var ihopkokad på räkskal som kom väl till pass. Hur som helst, det smakade bra med fisk, grönsakerna och sås. Såsen blev pricken över i:t!

Liknande recept

Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Caldeirada

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Bouillabaisse med örtaioli

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Festfiskgryta

Betyg
Betyg
(16)