Torsk med tomat, halloumi och dill

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl bulgur
  • 0.5 tsk svartpeppar eller citronpeppar
  • 1 burk tomatsås (ca 350 g)
  • 100 g halloumi
  • 1 kruka dill
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 500 g torskfilé
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Häll över tomatsåsen och tillred mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 46°, ca 20 min.
  3. Riv halloumin och finhacka dillen. Blanda ihop och toppa fisken när den kommer ut ur ugnen. Riv ev över lite citron- skal, endast det gula.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktor

2021-03-16

Kanongott! Tempangivelsen är ett skämt! Tar alltid dubbelt upp ! Kör ansatt tid på 220 i varmluft! 🤌

Checkbox Coop

2020-02-25

Hej Anna! Vi tänker oss en färdig burk med tomatsås, kan även kallas pastasås. Mvh Maja (webbredaktör)

Anna

2020-02-25

Vad är det för "tomatsås" i receptet? Någon färdig eller bara krossade tomater?

Andreas

2017-01-17

Ska ugnen va på 200 grader eller 175? :-) Blev gott på 175 grader i alla fall.

Sigrid

2016-09-06

Jättegott och superenkelt! Hade lite olivolja och lite honung i tomatsåsen, annars följdes receptet som det var.

Torsk med tomat, halloumi och dill
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl bulgur
  • 0.5 tsk svartpeppar eller citronpeppar
  • 1 burk tomatsås (ca 350 g)
  • 100 g halloumi
  • 1 kruka dill
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 500 g torskfilé
  • 0.5 tsk salt

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Häll över tomatsåsen och tillred mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 46°, ca 20 min.
  3. Riv halloumin och finhacka dillen. Blanda ihop och toppa fisken när den kommer ut ur ugnen. Riv ev över lite citron- skal, endast det gula.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktor

2021-03-16

Kanongott! Tempangivelsen är ett skämt! Tar alltid dubbelt upp ! Kör ansatt tid på 220 i varmluft! 🤌

Checkbox Coop

2020-02-25

Hej Anna! Vi tänker oss en färdig burk med tomatsås, kan även kallas pastasås. Mvh Maja (webbredaktör)

Anna

2020-02-25

Vad är det för "tomatsås" i receptet? Någon färdig eller bara krossade tomater?

Andreas

2017-01-17

Ska ugnen va på 200 grader eller 175? :-) Blev gott på 175 grader i alla fall.

Sigrid

2016-09-06

Jättegott och superenkelt! Hade lite olivolja och lite honung i tomatsåsen, annars följdes receptet som det var.