Torsk med tomat, halloumi och dill
Torsk med tomat, halloumi och dill
  • Tid 25 min
  • Ugn 175º

Torsk med tomat, halloumi och dill

4.38 (8 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 500 g torskfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar eller citronpeppar
  • 1 burk tomatsås (ca 350 g)
  • 100 g halloumi
  • 1 kruka dill
  • 0.5 citron, finrivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Häll över tomatsåsen och tillred mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 46°, ca 20 min.

  3. 3

    Riv halloumin och finhacka dillen. Blanda ihop och toppa fisken när den kommer ut ur ugnen. Riv ev över lite citron- skal, endast det gula.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Andreas

    Ska ugnen va på 200 grader eller 175? :-) Blev gott på 175 grader i alla fall.

  • Sigrid

    Jättegott och superenkelt! Hade lite olivolja och lite honung i tomatsåsen, annars följdes receptet som det var.