Sushi bowl

Sushi bowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Poké bowl med lax, inlagd ingefära och wasabimajonnäs. Fräscht och trendigt!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl svart quinoa
  • 1.5 dl jasminris
  • 125 g frysta sojabönor
  • 2 nori-blad (sjögräsblad till sushi)
  • 400 g laxfilé av hög kvalitet
  • 1 tsk neutral olja
  • 2 avokador, tunt skivade
  • 1 knippa rädisor, tunt skivade
  • 1 dl gari (inlagd ingefära)
  • Till servering
  • japansk soja
  • vita sesamfrön
  • Wasabimajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk wasabi
  • 1 tsk vatten
  • salt

Gör så här

  1. Koka quinoa och ris enligt anvisning på förpackningen. Koka sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda majonnäs, wasabi och vatten till en sås och smaka av med salt. Klipp noribladen i strimlor och fräs ca 1 minut i några droppar olja.
  3. Tärna laxen. Fördela ris, quinoa, bönor, lax, avokado och rädisor i serveringsskålar. Toppa med gari, noriblad, wasabimajonnäs och ev sesamfrön. Servera med soja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2018-05-18

Lyxvarianten är att göra egen mayo och smaksätta den med japansk soja - blir en trevlig sälta!

Sushi bowl
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 dl svart quinoa
  • 1.5 dl jasminris
  • 125 g frysta sojabönor
  • 2 nori-blad (sjögräsblad till sushi)
  • 400 g laxfilé av hög kvalitet
  • 1 tsk neutral olja
  • 2 avokador, tunt skivade
  • 1 knippa rädisor, tunt skivade
  • 1 dl gari (inlagd ingefära)
  • Till servering
  • japansk soja
  • vita sesamfrön
  • Wasabimajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk wasabi
  • 1 tsk vatten
  • salt

Sushi bowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Poké bowl med lax, inlagd ingefära och wasabimajonnäs. Fräscht och trendigt!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka quinoa och ris enligt anvisning på förpackningen. Koka sojabönorna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda majonnäs, wasabi och vatten till en sås och smaka av med salt. Klipp noribladen i strimlor och fräs ca 1 minut i några droppar olja.
  3. Tärna laxen. Fördela ris, quinoa, bönor, lax, avokado och rädisor i serveringsskålar. Toppa med gari, noriblad, wasabimajonnäs och ev sesamfrön. Servera med soja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2018-05-18

Lyxvarianten är att göra egen mayo och smaksätta den med japansk soja - blir en trevlig sälta!