Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.09 (11 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl bulgur
  • 0.5 tsk svartpeppar eller citronpeppar
  • 1 burk tomatsås (ca 350 g)
  • 100 g halloumi
  • 1 kruka dill
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 500 g torskfilé
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Häll över tomatsåsen och tillred mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 46°, ca 20 min.
  3. Riv halloumin och finhacka dillen. Blanda ihop och toppa fisken när den kommer ut ur ugnen. Riv ev över lite citron- skal, endast det gula.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-02-25

Hej Anna! Vi tänker oss en färdig burk med tomatsås, kan även kallas pastasås. Mvh Maja (webbredaktör)

Anna

2020-02-25

Vad är det för "tomatsås" i receptet? Någon färdig eller bara krossade tomater?

Andreas

2017-01-17

Ska ugnen va på 200 grader eller 175? :-) Blev gott på 175 grader i alla fall.

Sigrid

2016-09-06

Jättegott och superenkelt! Hade lite olivolja och lite honung i tomatsåsen, annars följdes receptet som det var.

Liknande recept

Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl bulgur
  • 0.5 tsk svartpeppar eller citronpeppar
  • 1 burk tomatsås (ca 350 g)
  • 100 g halloumi
  • 1 kruka dill
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 500 g torskfilé
  • 0.5 tsk salt

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.09 (11 betyg)

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Häll över tomatsåsen och tillred mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 46°, ca 20 min.
  3. Riv halloumin och finhacka dillen. Blanda ihop och toppa fisken när den kommer ut ur ugnen. Riv ev över lite citron- skal, endast det gula.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-02-25

Hej Anna! Vi tänker oss en färdig burk med tomatsås, kan även kallas pastasås. Mvh Maja (webbredaktör)

Anna

2020-02-25

Vad är det för "tomatsås" i receptet? Någon färdig eller bara krossade tomater?

Andreas

2017-01-17

Ska ugnen va på 200 grader eller 175? :-) Blev gott på 175 grader i alla fall.

Sigrid

2016-09-06

Jättegott och superenkelt! Hade lite olivolja och lite honung i tomatsåsen, annars följdes receptet som det var.

Liknande recept

Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)