För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Torsk med paksoi

Betyg (1-5):
3.56 (18 betyg)

Panerad torsk med wokad paksoi och kokt potatis.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g torsk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 160 g paksoi
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Torka av torskfiléerna med hushållspapper.
  3. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i en djup tallrik. Häll upp ströbrödet på en tallrik. Vänd torsken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  4. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek fisken på låg värme 3 minuter på varje sida.
  5. Strimla paksoibladen på längden. Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja i. Woka bladen tills de mjuknat något och smaka av med salt.

Tips

Det går bra med färsk spenat eller mangoldistället för paksoi. <br>Släpp taget och låt barnen panera fisken. Blanda ner hackad paksoi eller sesamfrön i paneringen.<br>Woka paksoi i sesamolja toppa sedan med torrostade sesamfrön och pressad lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(8)

Lax med salsa verde

(0)

Färskostgratinerad lax

(18)

Sashimi nudelsallad

(8)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(25)

Fiskgryta med saffran och räkor

(64)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(20)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg potatis
  • 500 g torsk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 160 g paksoi
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Torsk med paksoi

Betyg (1-5):
3.56 (18 betyg)

Panerad torsk med wokad paksoi och kokt potatis.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Torka av torskfiléerna med hushållspapper.
  3. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i en djup tallrik. Häll upp ströbrödet på en tallrik. Vänd torsken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  4. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek fisken på låg värme 3 minuter på varje sida.
  5. Strimla paksoibladen på längden. Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja i. Woka bladen tills de mjuknat något och smaka av med salt.

Tips

Det går bra med färsk spenat eller mangoldistället för paksoi. <br>Släpp taget och låt barnen panera fisken. Blanda ner hackad paksoi eller sesamfrön i paneringen.<br>Woka paksoi i sesamolja toppa sedan med torrostade sesamfrön och pressad lime.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(8)

Lax med salsa verde

(0)

Färskostgratinerad lax

(18)

Sashimi nudelsallad

(8)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(25)

Fiskgryta med saffran och räkor

(64)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(20)