För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Härlig fisk i ugn med rödbetor och kapris.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g inlagda rödbetor
  • 500 g torsk
  • 0.5 dl kapris
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl färsk gräslök, klippt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Koka rödbetor i saltat vatten. Dela på dem om de är stora. Gnugga av skalet när de nästan är mjuka rätt igenom.
  3. Skär rödbetor i klyftor och fördela i en ugnsform tillsammans med fisken, kapris och vitlök.
  4. Salta peppra och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Tills fisken har en innertemperatur på 56°.
  5. Servera med klippt gräslök och kokt potatis

Tips

Skölj rödbetorna i kallt vatten när du gnuggar skalet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-10-15

Hej Marianne! Det går självklart bra även med färska rödbetor! Lycka till i köket!

Marianne

2019-10-15

Menar receptskrivaren verkligen INLAGDA rödbetor? Tänker testa receptet men med färska rödbetor. Låter väldigt gott!

Liknande recept

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(15)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(29)

Asiatisk fisk i ugn

(33)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Fisk med frasigt täcke

(87)

Fiskgryta med saffran och räkor

(64)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g inlagda rödbetor
  • 500 g torsk
  • 0.5 dl kapris
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl färsk gräslök, klippt
  • 1 tsk salt

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Härlig fisk i ugn med rödbetor och kapris.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Koka rödbetor i saltat vatten. Dela på dem om de är stora. Gnugga av skalet när de nästan är mjuka rätt igenom.
  3. Skär rödbetor i klyftor och fördela i en ugnsform tillsammans med fisken, kapris och vitlök.
  4. Salta peppra och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Tills fisken har en innertemperatur på 56°.
  5. Servera med klippt gräslök och kokt potatis

Tips

Skölj rödbetorna i kallt vatten när du gnuggar skalet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-10-15

Hej Marianne! Det går självklart bra även med färska rödbetor! Lycka till i köket!

Marianne

2019-10-15

Menar receptskrivaren verkligen INLAGDA rödbetor? Tänker testa receptet men med färska rödbetor. Låter väldigt gott!

Liknande recept

Lax med ingefära, chili och lime

(24)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(15)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(29)

Asiatisk fisk i ugn

(33)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Fisk med frasigt täcke

(87)

Fiskgryta med saffran och räkor

(64)