Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Härlig fisk i ugn med rödbetor och kapris.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g inlagda rödbetor
  • 500 g torsk
  • 0.5 dl kapris
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl färsk gräslök, klippt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Koka rödbetor i saltat vatten. Dela på dem om de är stora. Gnugga av skalet när de nästan är mjuka rätt igenom.
  3. Skär rödbetor i klyftor och fördela i en ugnsform tillsammans med fisken, kapris och vitlök.
  4. Salta peppra och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Tills fisken har en innertemperatur på 56°.
  5. Servera med klippt gräslök och kokt potatis

Tips

Skölj rödbetorna i kallt vatten när du gnuggar skalet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Marianne! Det går självklart bra även med färska rödbetor! Lycka till i köket!

Marianne

2019-10-15

Menar receptskrivaren verkligen INLAGDA rödbetor? Tänker testa receptet men med färska rödbetor. Låter väldigt gott!

Liknande recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Fisk med frasigt täcke

(72)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Asiatisk fisk i ugn

(22)

Peixe frito com batata doce

(4)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g färskpotatis
  • 500 g inlagda rödbetor
  • 500 g torsk
  • 0.5 dl kapris
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl färsk gräslök, klippt
  • 1 tsk salt

Torsk i ugn med rödbetor, kapris och örter

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Härlig fisk i ugn med rödbetor och kapris.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Koka rödbetor i saltat vatten. Dela på dem om de är stora. Gnugga av skalet när de nästan är mjuka rätt igenom.
  3. Skär rödbetor i klyftor och fördela i en ugnsform tillsammans med fisken, kapris och vitlök.
  4. Salta peppra och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Tills fisken har en innertemperatur på 56°.
  5. Servera med klippt gräslök och kokt potatis

Tips

Skölj rödbetorna i kallt vatten när du gnuggar skalet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Marianne! Det går självklart bra även med färska rödbetor! Lycka till i köket!

Marianne

2019-10-15

Menar receptskrivaren verkligen INLAGDA rödbetor? Tänker testa receptet men med färska rödbetor. Låter väldigt gott!

Liknande recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Fisk med frasigt täcke

(72)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Asiatisk fisk i ugn

(22)

Peixe frito com batata doce

(4)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies