För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg (1-5):
2.89 (85 betyg)

Saffran är ett riktgit guldkorn till fisk. Här i en krämig sås som förgylls med ett litet sting av peppar. Fredagsmiddag!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Sås:
  • 1 strimlad purjolök
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk majsena
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 tsk rosépeppar
  • Fisk:
  • 2 msk smör, till formen
  • 400 g tinad torskfilé

Gör så här

  1. Stek löken mjuk tillsammans med saffran i en kastrull. Blanda ut majsenan i vattnet. Häll i kastrullen tillsammans med smulad buljongtärning, grädde, citronsaft, -skal och rosépeppar.
  2. Koka upp och koka ihop cirka 5 minuter. Häll lite av såsen i en smord, ugnsfast form, lägg torsken ovanpå och häll över resten av såsen. Gratinera i ugn cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2018-01-24

Gott och enkelt

Håkan

2017-04-29

Jag tog en lime och det fungerade fint och den blev mycket god.

Katla

2015-01-13

Läste de två tidigare kommentarerna och tog koncentrerad apelsinjuice istället för citron. Fungerade fint för mig! Gott!

Berit Strandvik

2015-01-10

Jag tog apelsin istället för citron. Det blev kanongott!

Anders

2014-12-30

Det smakar för mycket citron så ta lite mindre om du vill känna saffranssmaken.

Lena Häggqvist

2011-12-05

Torsk i saffranssås med rosepeppar

Liknande recept

Peixe frito com batata doce

(4)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Fisk med frasigt täcke

(73)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(24)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)
10 st
  • Sås:
  • 1 strimlad purjolök
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk majsena
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 tsk rosépeppar
  • Fisk:
  • 2 msk smör, till formen
  • 400 g tinad torskfilé

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg (1-5):
2.89 (85 betyg)

Saffran är ett riktgit guldkorn till fisk. Här i en krämig sås som förgylls med ett litet sting av peppar. Fredagsmiddag!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken mjuk tillsammans med saffran i en kastrull. Blanda ut majsenan i vattnet. Häll i kastrullen tillsammans med smulad buljongtärning, grädde, citronsaft, -skal och rosépeppar.
  2. Koka upp och koka ihop cirka 5 minuter. Häll lite av såsen i en smord, ugnsfast form, lägg torsken ovanpå och häll över resten av såsen. Gratinera i ugn cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2018-01-24

Gott och enkelt

Håkan

2017-04-29

Jag tog en lime och det fungerade fint och den blev mycket god.

Katla

2015-01-13

Läste de två tidigare kommentarerna och tog koncentrerad apelsinjuice istället för citron. Fungerade fint för mig! Gott!

Berit Strandvik

2015-01-10

Jag tog apelsin istället för citron. Det blev kanongott!

Anders

2014-12-30

Det smakar för mycket citron så ta lite mindre om du vill känna saffranssmaken.

Lena Häggqvist

2011-12-05

Torsk i saffranssås med rosepeppar

Liknande recept

Peixe frito com batata doce

(4)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Fisk med frasigt täcke

(73)

Ugnsfisk med saffran och vitlök

(24)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)