Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.88 (91 betyg)

Saffran är ett riktgit guldkorn till fisk. Här i en krämig sås som förgylls med ett litet sting av peppar. Fredagsmiddag!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Sås:
  • 1 strimlad purjolök
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk majsena
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 tsk rosépeppar
  • Fisk:
  • 2 msk smör, till formen
  • 400 g tinad torskfilé

Gör så här

  1. Stek löken mjuk tillsammans med saffran i en kastrull. Blanda ut majsenan i vattnet. Häll i kastrullen tillsammans med smulad buljongtärning, grädde, citronsaft, -skal och rosépeppar.
  2. Koka upp och koka ihop cirka 5 minuter. Häll lite av såsen i en smord, ugnsfast form, lägg torsken ovanpå och häll över resten av såsen. Gratinera i ugn cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-30

Hej Katarina! Vi har räknat med att buljongtärningen bidrar med sältan. Men vill du addera mer salt efter smak så är det bara att göra :) /Maja, redaktör

Katarina

2020-10-29

Salt?

Jeanette

2018-01-24

Gott och enkelt

Håkan

2017-04-29

Jag tog en lime och det fungerade fint och den blev mycket god.

Katla

2015-01-13

Läste de två tidigare kommentarerna och tog koncentrerad apelsinjuice istället för citron. Fungerade fint för mig! Gott!

Berit Strandvik

2015-01-10

Jag tog apelsin istället för citron. Det blev kanongott!

Anders

2014-12-30

Det smakar för mycket citron så ta lite mindre om du vill känna saffranssmaken.

Lena Häggqvist

2011-12-05

Torsk i saffranssås med rosepeppar

Liknande recept

Spara recept

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • Sås:
  • 1 strimlad purjolök
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk majsena
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 tsk rosépeppar
  • Fisk:
  • 2 msk smör, till formen
  • 400 g tinad torskfilé

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.88 (91 betyg)

Saffran är ett riktgit guldkorn till fisk. Här i en krämig sås som förgylls med ett litet sting av peppar. Fredagsmiddag!

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken mjuk tillsammans med saffran i en kastrull. Blanda ut majsenan i vattnet. Häll i kastrullen tillsammans med smulad buljongtärning, grädde, citronsaft, -skal och rosépeppar.
  2. Koka upp och koka ihop cirka 5 minuter. Häll lite av såsen i en smord, ugnsfast form, lägg torsken ovanpå och häll över resten av såsen. Gratinera i ugn cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-30

Hej Katarina! Vi har räknat med att buljongtärningen bidrar med sältan. Men vill du addera mer salt efter smak så är det bara att göra :) /Maja, redaktör

Katarina

2020-10-29

Salt?

Jeanette

2018-01-24

Gott och enkelt

Håkan

2017-04-29

Jag tog en lime och det fungerade fint och den blev mycket god.

Katla

2015-01-13

Läste de två tidigare kommentarerna och tog koncentrerad apelsinjuice istället för citron. Fungerade fint för mig! Gott!

Berit Strandvik

2015-01-10

Jag tog apelsin istället för citron. Det blev kanongott!

Anders

2014-12-30

Det smakar för mycket citron så ta lite mindre om du vill känna saffranssmaken.

Lena Häggqvist

2011-12-05

Torsk i saffranssås med rosepeppar

Liknande recept

Spara recept

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)