Tomatsoppa med fetaost
  • Tid 15 min

Tomatsoppa med fetaost

3.44 (25 betyg)

Tomatsoppan får en härlig sälta när den toppas med fetaost.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 kg krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad basilika eller oregano
Till servering:
  • 200 g smulad fetaost
  • basilikablad, eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök och vitlök i smör eller olja någon minut utan att den tar färg, tillsätt purén. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna.

  2. 2

    Låt soppan koka på låg värme minst 10 minuter, smaka av med honung, salt, peppar och basilika eller oregano. Servera med fetaost och eventuellt några basilikablad.

  3. 3

    Häll soppan i en termos, passar perfekt på utflykten!

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Therese

    Gott på sådant man alltid har hemma!