Färsk linguini med pesto och tomatsås

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Härlig pasta med grön och röd sås med smak av basilika, vitlök och tomater.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 400 g färsk linguine eller annan pasta
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Pesto:
  • 2 dl rostade pinjenötter
  • 100 g parmesan
  • 2 dl färsk basilika
  • 2 vitlökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 0.5 dl hyvlad parmesan
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Grovhacka löken och vitlöken. Fräs dem i oljan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp vatten och skålla tomaterna. Skala och grovhacka dem. Tillsätt samtliga ingredienser och låt koka minst 30 minuter under lock.
  2. Grovhacka pinjenötter, parmesan, basilika och vitlök till peston. Mixa eller mortla med olivolja, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet och servera med de båda såserna. Garnera med rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och nymald svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Färsk linguini med pesto och tomatsås
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 400 g färsk linguine eller annan pasta
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Pesto:
  • 2 dl rostade pinjenötter
  • 100 g parmesan
  • 2 dl färsk basilika
  • 2 vitlökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Garnering:
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 0.5 dl hyvlad parmesan
  • 2 krm svartpeppar

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Härlig pasta med grön och röd sås med smak av basilika, vitlök och tomater.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Grovhacka löken och vitlöken. Fräs dem i oljan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp vatten och skålla tomaterna. Skala och grovhacka dem. Tillsätt samtliga ingredienser och låt koka minst 30 minuter under lock.
  2. Grovhacka pinjenötter, parmesan, basilika och vitlök till peston. Mixa eller mortla med olivolja, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisning på paketet och servera med de båda såserna. Garnera med rostade pinjenötter, hyvlad parmesan och nymald svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!