Auberginesoppa med bönor

Auberginesoppa med bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En matig och naturligt krämig soppa kryddad med chili och vitlök.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:275º
6 portioner
  • 4 stora auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, hackad röd chili
  • 2 msk hackad basilika
  • 400 g cannellinibönor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl Kesella, 1 %
  • 0.5 msk god olivolja att droppa över
  • 8 brödskivor, grovt lantbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Pricka auberginerna med en kniv, lägg dem på en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlök, chili och basilika utan att det tar färg. Dela auberginerna, skrapa ur köttet och lägg det i grytan med bönorna och buljongen. Koka upp och sjud på svag värme ca 20 minuter. Ta upp hälften av soppan och kör i matberedare till puré. Häll tillbaka den i grytan och rör om och smaka av med salt och peppar. Soppan ska vara ganska tjock.

Servering

Servera med en klick kesella, lite olivolja och grovt bondbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2018-06-02

Kallar den "Cementsoppan", för den är inte snygg! Men goooood, och simpel. Jag brukar hotta in auberginerna i ugnen dan innan, så går det snabbt att röra ihop den nästa dag.

Auberginesoppa med bönor
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 stora auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, hackad röd chili
  • 2 msk hackad basilika
  • 400 g cannellinibönor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl Kesella, 1 %
  • 0.5 msk god olivolja att droppa över
  • 8 brödskivor, grovt lantbröd

Auberginesoppa med bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En matig och naturligt krämig soppa kryddad med chili och vitlök.

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:275º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Pricka auberginerna med en kniv, lägg dem på en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlök, chili och basilika utan att det tar färg. Dela auberginerna, skrapa ur köttet och lägg det i grytan med bönorna och buljongen. Koka upp och sjud på svag värme ca 20 minuter. Ta upp hälften av soppan och kör i matberedare till puré. Häll tillbaka den i grytan och rör om och smaka av med salt och peppar. Soppan ska vara ganska tjock.

Servering

Servera med en klick kesella, lite olivolja och grovt bondbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2018-06-02

Kallar den "Cementsoppan", för den är inte snygg! Men goooood, och simpel. Jag brukar hotta in auberginerna i ugnen dan innan, så går det snabbt att röra ihop den nästa dag.