Tomatsås med morot och rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.91 (11 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl vatten
  • 2 burkar krossade tomater (à 400g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 medelstora morötter, grovrivna
  • 1 bit rotselleri (ca 100 g), grovriven
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl röda linser
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 tsk soja
  • 4 msk parmesanost, riven
  • 1 krm salt
  • 4 portioner fullkornspasta, kokt
  • salladsblad

Gör så här

  1. Koka upp vatten, tomater och buljongtärningar. Lägg i lökar och rotsaker. Koka under lock tills rotsakerna är mjuka, men inte sönderkokta, ca 20 minuter Blanda ner oregano och linser när 10 minuter av koktiden återstår. Smaka av med peppar, soja och eventuellt lite salt.
  2. Strö över osten och servera med pasta och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pasta med linser

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Sparrispasta med parmesan

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg
Betyg
(65)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 dl vatten
  • 2 burkar krossade tomater (à 400g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 medelstora morötter, grovrivna
  • 1 bit rotselleri (ca 100 g), grovriven
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl röda linser
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 tsk soja
  • 4 msk parmesanost, riven
  • 1 krm salt
  • 4 portioner fullkornspasta, kokt
  • salladsblad

Tomatsås med morot och rotselleri

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.91 (11 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, tomater och buljongtärningar. Lägg i lökar och rotsaker. Koka under lock tills rotsakerna är mjuka, men inte sönderkokta, ca 20 minuter Blanda ner oregano och linser när 10 minuter av koktiden återstår. Smaka av med peppar, soja och eventuellt lite salt.
  2. Strö över osten och servera med pasta och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pasta med linser

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Sparrispasta med parmesan

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg
Betyg
(65)