Gnocchigratäng med tomat och mozzarella
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

4 (26 betyg)

Om du har en ”lyxig” sallad till blir det här helt klart bjudmat.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färska gnocchi
  • rapsolja till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 10 champinjoner, skivade
  • 3 dl kokta cannellinibönor (400 g)
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 200 g delade körsbärstomat
  • 100 g mozzarella, tärnad
  • 1 kruka basilika, plockade
  • salt och peppar
  • 1 dl riven parmesanost
Till servering:
  • blandad sallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, det tar bara någon minut. Lyft upp dem med hålslev och lägg dem i en ugnssäker form.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon minut. Lägg i svampen och stek tills den fått fin färg.

  3. 3

    Tillsätt sköljda och avrunna bönor, grädde, vin, tomatpuré och fond. Låt koka ihop några minuter.

  4. 4

    Häll blandningen över gnocchin. Tillsätt tomater, mozzarella och basilika och vänd runt. Salta, peppra och strö över parmesanen.

  5. 5

    Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, det tar ca 15 min. Servera med en sallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör en dressing på balsamvinäger, olivolja, vitlök, salt och peppar till salladen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karin

    Funkar även med överbliven restpasta.

  • Gist

    Med viltfond istället för grönsaksfond blir den riktigt bra =)

  • Linn

    Väldigt god med vinsmak på såsen! Mums!

  • Charlotta

    Jag gör den med gnocchi-pasta, dubblar mozzarellan och tärnar i 200g halloumiost också. Perfekt bjudmat!