Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Om du har en ”lyxig” sallad till blir det här helt klart bjudmat.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färska gnocchi
  • rapsolja till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 10 champinjoner, skivade
  • 3 dl kokta cannellinibönor (400 g)
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 200 g delade körsbärstomat
  • 100 g mozzarella, tärnad
  • 1 kruka basilika, plockade
  • salt och peppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Till servering:
  • blandad sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, det tar bara någon minut. Lyft upp dem med hålslev och lägg dem i en ugnssäker form.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon minut. Lägg i svampen och stek tills den fått fin färg.
  3. Tillsätt sköljda och avrunna bönor, grädde, vin, tomatpuré och fond. Låt koka ihop några minuter.
  4. Häll blandningen över gnocchin. Tillsätt tomater, mozzarella och basilika och vänd runt. Salta, peppra och strö över parmesanen.
  5. Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, det tar ca 15 min. Servera med en sallad.

Tips

Gör en dressing på balsamvinäger, olivolja, vitlök, salt och peppar till salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2021-02-21

Kikärtor ger mer smak och det går bra att använda fetaost istället.

Therese

2019-05-11

Följde råden i tidigare kommentarer och gjorde rätten på viltfond och lade till en paket halloumi. Eftersom jag gillar kryddstarkt hackade jag ner 1/2 röd chili samt använde het tomatsås istf tomatpuré. Riktigt smaskigt blev det, rekommenderas!

Karin

2018-07-28

Funkar även med överbliven restpasta.

Gist

2018-01-12

Med viltfond istället för grönsaksfond blir den riktigt bra =)

Linn

2016-08-02

Väldigt god med vinsmak på såsen! Mums!

Charlotta

2016-03-28

Jag gör den med gnocchi-pasta, dubblar mozzarellan och tärnar i 200g halloumiost också. Perfekt bjudmat!

Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa med fetaost

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Gnocchigratäng med tomat och mozzarella
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g färska gnocchi
  • rapsolja till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 10 champinjoner, skivade
  • 3 dl kokta cannellinibönor (400 g)
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl vitt vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 200 g delade körsbärstomat
  • 100 g mozzarella, tärnad
  • 1 kruka basilika, plockade
  • salt och peppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Till servering:
  • blandad sallad

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Om du har en ”lyxig” sallad till blir det här helt klart bjudmat.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka gnocchin i lättsaltat vatten tills de flyter upp till ytan, det tar bara någon minut. Lyft upp dem med hålslev och lägg dem i en ugnssäker form.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök någon minut. Lägg i svampen och stek tills den fått fin färg.
  3. Tillsätt sköljda och avrunna bönor, grädde, vin, tomatpuré och fond. Låt koka ihop några minuter.
  4. Häll blandningen över gnocchin. Tillsätt tomater, mozzarella och basilika och vänd runt. Salta, peppra och strö över parmesanen.
  5. Gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, det tar ca 15 min. Servera med en sallad.

Tips

Gör en dressing på balsamvinäger, olivolja, vitlök, salt och peppar till salladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2021-02-21

Kikärtor ger mer smak och det går bra att använda fetaost istället.

Therese

2019-05-11

Följde råden i tidigare kommentarer och gjorde rätten på viltfond och lade till en paket halloumi. Eftersom jag gillar kryddstarkt hackade jag ner 1/2 röd chili samt använde het tomatsås istf tomatpuré. Riktigt smaskigt blev det, rekommenderas!

Karin

2018-07-28

Funkar även med överbliven restpasta.

Gist

2018-01-12

Med viltfond istället för grönsaksfond blir den riktigt bra =)

Linn

2016-08-02

Väldigt god med vinsmak på såsen! Mums!

Charlotta

2016-03-28

Jag gör den med gnocchi-pasta, dubblar mozzarellan och tärnar i 200g halloumiost också. Perfekt bjudmat!

Liknande recept

Spara recept

Tomatsoppa med fetaost

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)