
Tomatmarinerade revbensspjäll med röksmak
Betyg (1-5):
Revbensspjäll med drag i.
Tillagningstid: 10 min + 2-3 tim i kyl + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 kg tjocka revbensspjäll, i bitar
- Marinad:
- 400 g hela tomater på burk
- 2 msk vinäger
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk sambal oelek
- 3 clementiner, pressad saft
- 0.5 dl olja
- 0.5 tsk liquid smoke
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk salt
Gör så här
- Mixa ihop alla ingredienser till marinaden i en stor bunke. Lägg revbensspjällen i marinaden, låt vila 2–3 timmar i kylskåp.
- Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form och ställ in i ugnen cirka 1 timme. När köttet släpper från benen är de klara.
Servering
Servera revbensspjällen med Sås med julmust och röksmak och Rödgrön caesar coleslaw.
Liknande recept
Tomatmarinerade revbensspjäll med röksmak
Betyg (1-5):
Revbensspjäll med drag i.
Tillagningstid: 10 min + 2-3 tim i kyl + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mixa ihop alla ingredienser till marinaden i en stor bunke. Lägg revbensspjällen i marinaden, låt vila 2–3 timmar i kylskåp.
- Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form och ställ in i ugnen cirka 1 timme. När köttet släpper från benen är de klara.
Servering
Servera revbensspjällen med Sås med julmust och röksmak och Rödgrön caesar coleslaw.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!