Tomatmarinerade revbensspjäll med röksmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Revbensspjäll med drag i.

Tillagningstid: 10 min + 2-3 tim i kyl + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kg tjocka revbensspjäll, i bitar
  • Marinad:
  • 400 g hela tomater på burk
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk sambal oelek
  • 3 clementiner, pressad saft
  • 0.5 dl olja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienser till marinaden i en stor bunke. Lägg revbensspjällen i marinaden, låt vila 2–3 timmar i kylskåp.
  2. Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form och ställ in i ugnen cirka 1 timme. När köttet släpper från benen är de klara.

Servering

Servera revbensspjällen med Sås med julmust och röksmak och Rödgrön caesar coleslaw.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nudelsallad med mango och cashewnötter

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 kg tjocka revbensspjäll, i bitar
  • Marinad:
  • 400 g hela tomater på burk
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk sambal oelek
  • 3 clementiner, pressad saft
  • 0.5 dl olja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Tomatmarinerade revbensspjäll med röksmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (3 betyg)

Revbensspjäll med drag i.

Tillagningstid: 10 min + 2-3 tim i kyl + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienser till marinaden i en stor bunke. Lägg revbensspjällen i marinaden, låt vila 2–3 timmar i kylskåp.
  2. Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form och ställ in i ugnen cirka 1 timme. När köttet släpper från benen är de klara.

Servering

Servera revbensspjällen med Sås med julmust och röksmak och Rödgrön caesar coleslaw.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Varmrökt lax med picklad blomkål och hovmästardressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nudelsallad med mango och cashewnötter

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sweet corn kachumbari

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)