Tomatmarinerade revbensspjäll med röksmak

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Revbensspjäll med drag i.

Tillagningstid: 10 min + 2-3 tim i kyl + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 kg tjocka revbensspjäll, i bitar
  • Marinad:
  • 400 g hela tomater på burk
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk sambal oelek
  • 3 clementiner, pressad saft
  • 0.5 dl olja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienser till marinaden i en stor bunke. Lägg revbensspjällen i marinaden, låt vila 2–3 timmar i kylskåp.
  2. Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form och ställ in i ugnen cirka 1 timme. När köttet släpper från benen är de klara.

Servering

Servera revbensspjällen med Sås med julmust och röksmak och Rödgrön caesar coleslaw.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsallad med mango och cashewnötter

(42)

Fänkåls- och citrussallad

(2)

Ugnsstekta endiver

(49)

Fish tacos deluxe

(32)

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

(47)

Pizza med julskinka och grönkål

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 kg tjocka revbensspjäll, i bitar
  • Marinad:
  • 400 g hela tomater på burk
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk sambal oelek
  • 3 clementiner, pressad saft
  • 0.5 dl olja
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

Tomatmarinerade revbensspjäll med röksmak

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Revbensspjäll med drag i.

Tillagningstid: 10 min + 2-3 tim i kyl + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienser till marinaden i en stor bunke. Lägg revbensspjällen i marinaden, låt vila 2–3 timmar i kylskåp.
  2. Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form och ställ in i ugnen cirka 1 timme. När köttet släpper från benen är de klara.

Servering

Servera revbensspjällen med Sås med julmust och röksmak och Rödgrön caesar coleslaw.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsallad med mango och cashewnötter

(42)

Fänkåls- och citrussallad

(2)

Ugnsstekta endiver

(49)

Fish tacos deluxe

(32)

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

(47)

Pizza med julskinka och grönkål

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies