Nudelsallad med mango och cashewnötter
  • Tid 30 min

Nudelsallad med mango och cashewnötter

4.43 (7 betyg)

Supergod nudelsallad med japanska sobanudlar. Recept ur kokboken "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergqvist och foto: Lennart Weibull

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g sobanudlar eller äggnudlar
  • 1 gurka
  • 1 mango, gärna omogen
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk mynta eller thaibasilika, hackad
  • 150 g färska böngroddar
  • 1 krispsallad, rivna blad
  • 75 g salta jordnötter eller cashewnötter
  • 4 msk kokosflakes, rostade
Limedressing med ingefära
  • 1 röd chili ev urkärnad och finhackad
  • 40 g färsk ingefära, riven, endast pressad saft
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 tsk agavesirap
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj av i kallt vatten. Skala gurkan och dela på längden. Skrapa ut den mjuka delen i mitten med en sked och skär sedan i skivor. Skala mangon med potatisskalare och fortsätt skala den i tunna strimlor.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till dressingen. Vänd runt med nudlar, böngroddar och örter. Fördela på ett serveringsfat med salladsblad. Toppa med gurka och mango. Strö över nötter och kokosflakes.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar