Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt
Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt
  • Tid 25 min

Falafel i pitabröd med gurksalsa och limeyoghurt

5 (1 betyg)

Goda färdiga falafels smaksatta med persilja och chili serveras i pitabröd, toppade med gurksalsa och limeyoghurt.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g falafel
  • 4 pitabröd
  • 1 kruka färsk mynta, hackad
Gurksalsa
  • 2 avokado, tärnade
  • 0.5 gurka, tärnad
  • granatäppelkärnor
  • 0.5 dl mango chutney
  • lime, pressad saft
  • salt
Limeyoghurt
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 4 dl yoghurt 10%
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillaga falafeln och värm pitabröden enligt anvisningarna på förpackningarna.

Gurksalsa:

  1. 1

    Blanda avokado, gurka, granatäppelkärnor, mango chutney och mynta till en salsa. Smaka av med limesaft och salt.

Limeyoghurt:

  1. 1

    Rör i hop skal och saft av lime med yoghurt. Fyll pitabröden om vartannat med falafel, salsa och limeyoghurt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar