Chili sin carne
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Chili sin carne

3.62 (34 betyg)

Het mexikansk vegogryta med en svalkande yoghurtklick och färsk persilja.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17
  • Svårighetsgrad Enkel
Barnens chili con carne Barnens favorit
Taco de luxe Festligt

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 paprika i bitar
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 kanelstång
  • 1 msk socker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 800 g hela tomater på burk
  • 340 g stora vita bönor på burk
  • 340 g kidneybönor på burk
Tillbehör:
  • turkisk yoghurt
  • hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök, paprika, vitlök och chili på hög värme i olja tillsammans med spiskummin, koriander, kanelstång, socker, paprikapulver, salt och peppar tills det blir brynt.

  2. 2

    Häll på tomaterna. Låt koka cirka 20 minuter, gärna längre.

  3. 3

    Tillsätt sköljda avrunna bönor och låt grytan bli genomvarm.

Servering

Servera i mugg tillsammans med bröd, yoghurt och eventuellt lite klippt persilja.
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Flicka från Finland

    Lämpligt starkt. Jag lade i en och en halv chili av mild sort. Jag tror att om man väljer stark chili ska man bara lägga i en halv. Hade ingen kanelstång så jag lade i vanlig pulver kanel.

  • Anonym

    Gott... men ett litet tips: gör Dig själv en tjänst och hoppa över eller minska betydligt chilin, såvida Du inte vill sätta eld på Din matstrupe då Du äter röran eller Din näsa samt luftstrupe när Du andas in ångorns av den, och så länge Du inte önskar transformera Dina ögon till lavasprutande Niagarafall, om Du råkar få chilisaft på fingertopparna och följaktligen lyckas gnugga dig i ögonen.

  • maja

    GOTT! koriander, spiskummin och kanelstång gör susen.