Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter
  • Tid 30 min

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

3.21 (47 betyg)

Spännande sallad med god dressing av citron och honung.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl okokt quinoa
  • 4 dl kraftig grönsaksbuljong
  • 400 g urkärnad, finhackad gurka
  • 1 dl hackade torkade aprikoser
  • 0.5 dl grovhackade hasselnötter
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 dl grovt hackad bladpersilja
  • 0.5 dl grovt hackad mynta + några blad till servering
Dressing:
  • 4 finhackade salladslökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 0.5 citron, saft och rivet skal
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till dressingen. Skölj quinoan i varmt vatten. Koka upp buljongen, lägg i quinoan och låt koka under lock på svag värme 15 minuter.

  2. 2

    Rör ner gurka, aprikoser, nötter, pumpakärnor, persilja och mynta i quinoan. Tillsätt dressingen och blanda allt. Garnera med några myntablad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar