Grillad potatis med tzatziki

Grillad potatis med tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Potatis rubbade med en kryddolja är garanterat sommarens godaste grilltillbehör. Måste smakas! Recept av Gustav Johansson

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 12 stora potatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • Tzatziki
  • 0.5 gurka
  • 2 dl Imat fraiche (eller vanlig crème fraiche)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka potatisarna tills de nästan är färdigkokta. Blanda olja och citronsaft med de torra kryddorna till en kryddolja. Låt potatisarna rinna av ordentligt och vänd sedan runt i kryddoljan.
  2. Grilla potatisarna tills de får fin färg med krispig yta. Riv gurkan grovt, salta och låt stå 15 min. Pressa ut överflödig vätska.
  3. Rör ihop crème fraichen med vitlök, citronsaft, olja och gurka. Smaka av tzatzikin med salt och peppar och ringla över lite olja vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2019-10-12

Magiskt gott! Gjorde potatisarna i ugnen på grill och ställde det som blev över av marinaden på bordet så att vi kunde hälla på lite extra. Tack för ett jättebra recept!

Grillad potatis med tzatziki
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 12 stora potatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • Tzatziki
  • 0.5 gurka
  • 2 dl Imat fraiche (eller vanlig crème fraiche)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja

Grillad potatis med tzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Potatis rubbade med en kryddolja är garanterat sommarens godaste grilltillbehör. Måste smakas! Recept av Gustav Johansson

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisarna tills de nästan är färdigkokta. Blanda olja och citronsaft med de torra kryddorna till en kryddolja. Låt potatisarna rinna av ordentligt och vänd sedan runt i kryddoljan.
  2. Grilla potatisarna tills de får fin färg med krispig yta. Riv gurkan grovt, salta och låt stå 15 min. Pressa ut överflödig vätska.
  3. Rör ihop crème fraichen med vitlök, citronsaft, olja och gurka. Smaka av tzatzikin med salt och peppar och ringla över lite olja vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2019-10-12

Magiskt gott! Gjorde potatisarna i ugnen på grill och ställde det som blev över av marinaden på bordet så att vi kunde hälla på lite extra. Tack för ett jättebra recept!