
Majs- och melonsallad med bacondressing
Betyg (1-5):
Krispig sallad med sötma och sälta.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g färska majskolvar
- 500 g honungsmelon
- 1 rödlökar
- 1 liter blandad sallad, t ex ekblads- eller romansallad
- 2 dl persiljeblad
- 50 g tärnad bacon
- 1 dl majsolja
- 1.5 msk vinäger
- 1 krm peppar, efter smak
Gör så här
- Koka upp lättsaltat vatten. Lägg ner majskolvarna och koka dem i cirka 20 minuter. Låt dem svalna en aning och skiva dem så tunt det går.
- Tärna honungsmelonen. Strimla löken. Skölj och plocka salladen. Blanda allt med persiljan. Fräs baconet och häll av fettet. Mixa med olja och vinäger, smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
Servering
Servera salladen i en skål med bacondressingen till.
Majs- och melonsallad med bacondressing
Betyg (1-5):
Krispig sallad med sötma och sälta.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp lättsaltat vatten. Lägg ner majskolvarna och koka dem i cirka 20 minuter. Låt dem svalna en aning och skiva dem så tunt det går.
- Tärna honungsmelonen. Strimla löken. Skölj och plocka salladen. Blanda allt med persiljan. Fräs baconet och häll av fettet. Mixa med olja och vinäger, smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
Servering
Servera salladen i en skål med bacondressingen till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!