Majs- och melonsallad med bacondressing

Majs- och melonsallad med bacondressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Krispig sallad med sötma och sälta.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färska majskolvar
  • 500 g honungsmelon
  • 1 rödlökar
  • 1 liter blandad sallad, t ex ekblads- eller romansallad
  • 2 dl persiljeblad
  • 50 g tärnad bacon
  • 1 dl majsolja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 krm peppar, efter smak

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg ner majskolvarna och koka dem i cirka 20 minuter. Låt dem svalna en aning och skiva dem så tunt det går.
  2. Tärna honungsmelonen. Strimla löken. Skölj och plocka salladen. Blanda allt med persiljan. Fräs baconet och häll av fettet. Mixa med olja och vinäger, smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Servering

Servera salladen i en skål med bacondressingen till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(181)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Majs- och melonsallad med bacondressing
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g färska majskolvar
  • 500 g honungsmelon
  • 1 rödlökar
  • 1 liter blandad sallad, t ex ekblads- eller romansallad
  • 2 dl persiljeblad
  • 50 g tärnad bacon
  • 1 dl majsolja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 krm peppar, efter smak

Majs- och melonsallad med bacondressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Krispig sallad med sötma och sälta.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg ner majskolvarna och koka dem i cirka 20 minuter. Låt dem svalna en aning och skiva dem så tunt det går.
  2. Tärna honungsmelonen. Strimla löken. Skölj och plocka salladen. Blanda allt med persiljan. Fräs baconet och häll av fettet. Mixa med olja och vinäger, smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Servering

Servera salladen i en skål med bacondressingen till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatissallad med vinägrett

Betyg
Betyg
(181)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)