Majs- och melonsallad med bacondressing
  • Tid 25 min

Majs- och melonsallad med bacondressing

4.6 (5 betyg)

Krispig sallad med sötma och sälta.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färska majskolvar
  • 500 g honungsmelon
  • 1 rödlökar
  • 1 liter blandad sallad, t ex ekblads- eller romansallad
  • 2 dl persiljeblad
  • 50 g tärnad bacon
  • 1 dl majsolja
  • 1.5 msk vinäger
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 krm salt, efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp lättsaltat vatten. Lägg ner majskolvarna och koka dem i cirka 20 minuter. Låt dem svalna en aning och skiva dem så tunt det går.

  2. 2

    Tärna honungsmelonen. Strimla löken. Skölj och plocka salladen. Blanda allt med persiljan. Fräs baconet och häll av fettet. Mixa med olja och vinäger, smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Servering

Servera salladen i en skål med bacondressingen till.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar