Tomatfyllda potatisar

Tomatfyllda potatisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Gratinerade potäter med smakrik tomatröra och smält ost.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 bakpotatisar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 4 msk riven ost
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Dela potatisarna på längden och koka dem i saltat vatten ca 15 minuter. Låt kallna. Gröp ur det mesta av inkråmet i en skål och ställ skalen i en lätt oljad ugnsform. Låt tomaterna rinna av i en sil, spara tomatspadet. Blanda potatisinkråmet med tomat och övriga ingredienser utom osten. Fyll potatisskalen med blandningen, strö över osten, slå tomatspadet runt om. Gratinera i ugn ca 15 minuter.

Servering

Servera med sallad

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Belugalinssallad med rostad sötpotatis och fänkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Wokad thaipotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Tomatfyllda potatisar
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 bakpotatisar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 4 msk riven ost
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Tomatfyllda potatisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Gratinerade potäter med smakrik tomatröra och smält ost.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela potatisarna på längden och koka dem i saltat vatten ca 15 minuter. Låt kallna. Gröp ur det mesta av inkråmet i en skål och ställ skalen i en lätt oljad ugnsform. Låt tomaterna rinna av i en sil, spara tomatspadet. Blanda potatisinkråmet med tomat och övriga ingredienser utom osten. Fyll potatisskalen med blandningen, strö över osten, slå tomatspadet runt om. Gratinera i ugn ca 15 minuter.

Servering

Servera med sallad

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Belugalinssallad med rostad sötpotatis och fänkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Wokad thaipotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)