Tomatfyllda potatisar

Tomatfyllda potatisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Gratinerade potäter med smakrik tomatröra och smält ost.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 4 bakpotatisar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 4 msk riven ost
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Dela potatisarna på längden och koka dem i saltat vatten ca 15 minuter. Låt kallna. Gröp ur det mesta av inkråmet i en skål och ställ skalen i en lätt oljad ugnsform. Låt tomaterna rinna av i en sil, spara tomatspadet. Blanda potatisinkråmet med tomat och övriga ingredienser utom osten. Fyll potatisskalen med blandningen, strö över osten, slå tomatspadet runt om. Gratinera i ugn ca 15 minuter.

Servering

Servera med sallad

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomatfyllda potatisar
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 bakpotatisar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 4 msk riven ost
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Tomatfyllda potatisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Gratinerade potäter med smakrik tomatröra och smält ost.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Dela potatisarna på längden och koka dem i saltat vatten ca 15 minuter. Låt kallna. Gröp ur det mesta av inkråmet i en skål och ställ skalen i en lätt oljad ugnsform. Låt tomaterna rinna av i en sil, spara tomatspadet. Blanda potatisinkråmet med tomat och övriga ingredienser utom osten. Fyll potatisskalen med blandningen, strö över osten, slå tomatspadet runt om. Gratinera i ugn ca 15 minuter.

Servering

Servera med sallad

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!