Tomatfyllda potatisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Gratinerade potäter med smakrik tomatröra och smält ost.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 bakpotatisar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 4 msk riven ost
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Dela potatisarna på längden och koka dem i saltat vatten ca 15 minuter. Låt kallna. Gröp ur det mesta av inkråmet i en skål och ställ skalen i en lätt oljad ugnsform. Låt tomaterna rinna av i en sil, spara tomatspadet. Blanda potatisinkråmet med tomat och övriga ingredienser utom osten. Fyll potatisskalen med blandningen, strö över osten, slå tomatspadet runt om. Gratinera i ugn ca 15 minuter.

Servering

Servera med sallad

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Halloumi- och avokadosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sommarsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 bakpotatisar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 4 msk riven ost
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Tomatfyllda potatisar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Gratinerade potäter med smakrik tomatröra och smält ost.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela potatisarna på längden och koka dem i saltat vatten ca 15 minuter. Låt kallna. Gröp ur det mesta av inkråmet i en skål och ställ skalen i en lätt oljad ugnsform. Låt tomaterna rinna av i en sil, spara tomatspadet. Blanda potatisinkråmet med tomat och övriga ingredienser utom osten. Fyll potatisskalen med blandningen, strö över osten, slå tomatspadet runt om. Gratinera i ugn ca 15 minuter.

Servering

Servera med sallad

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönkålssoppa med krispig bacon och krutonger på vörtbröd

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Halloumi- och avokadosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sommarsallad med caesardressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Zucchinipizza med parmesan

Betyg
Betyg
(4)