Tom kha tofu

Tom kha tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tom kha är en smakrik thailändsk kokosmjölkssoppa, denna med tofu, potatis, morötter och linser.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • 6 dl vatten
  • 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 1.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 ml kokosmjölk
  • 300 g blomkålsbuketter
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, saft
  • 250 g tofu
  • 150 g sockerärter
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Dela citrongräset på längden och banka det lätt med baksidan av knivbladet.
  2. Skala och strimla ingefäran fint. Lägg citrongräs, ingefära och chili i en kastrull. Slå på vattnet och koka upp.
  3. Skala och tärna potatisen. Skala och skiva morötterna. Lägg potatis, morötter och buljongtärningar i det kokande vattnet. Koka under lock 7-8 min.
  4. Tillsätt linser, kokosmjölk och blomkål i kastrullen.
  5. Koka på svag värme tills potatis och linser är klara och blomkålen mjuk, ca 10 min.
  6. Smaka av med salt och limesaft. Skär tofun i kuber. Dela sockerärterna på längden. Lägg tofu och sockerärter i soppan precis före servering och strö över hackad koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annalena

2021-11-11

God och mättande!

Liknande recept

Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nudelsallad med apelsin och ingefära

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Quorn-wraps

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nudelsoppa med primörer och tofu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rau xeo chay

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Wokad tofu

Betyg
Betyg
(13)
Tom kha tofu
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • 6 dl vatten
  • 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 1.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 ml kokosmjölk
  • 300 g blomkålsbuketter
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, saft
  • 250 g tofu
  • 150 g sockerärter
  • 1 kruka färsk koriander

Tom kha tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tom kha är en smakrik thailändsk kokosmjölkssoppa, denna med tofu, potatis, morötter och linser.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela citrongräset på längden och banka det lätt med baksidan av knivbladet.
  2. Skala och strimla ingefäran fint. Lägg citrongräs, ingefära och chili i en kastrull. Slå på vattnet och koka upp.
  3. Skala och tärna potatisen. Skala och skiva morötterna. Lägg potatis, morötter och buljongtärningar i det kokande vattnet. Koka under lock 7-8 min.
  4. Tillsätt linser, kokosmjölk och blomkål i kastrullen.
  5. Koka på svag värme tills potatis och linser är klara och blomkålen mjuk, ca 10 min.
  6. Smaka av med salt och limesaft. Skär tofun i kuber. Dela sockerärterna på längden. Lägg tofu och sockerärter i soppan precis före servering och strö över hackad koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annalena

2021-11-11

God och mättande!

Liknande recept

Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nudelsallad med apelsin och ingefära

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Quorn-wraps

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nudelsoppa med primörer och tofu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rau xeo chay

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Wokad tofu

Betyg
Betyg
(13)