Kimchigryta med tofu och pak choi

Kimchigryta med tofu och pak choi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En supergod vegetarisk gryta med tofu och pak choi som är stark och har lite syrlig smak. Recept av Systrarna Eisenman.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • neutral olja, att steka i
  • 200 g kimchi
  • 1.5 liter vatten
  • 3 msk gochujang (koreansk chilipasta) eller 1 msk röd currypasta
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 400 g fast tofu, skuren i bitar
  • 150 g shiitakesvamp, delade
  • 2 små pak choi eller 70 g färsk spenat
  • Till servering
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • 3 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull.
  2. Tillsätt kimchi, vatten, chilipasta, buljongtärningar, ingefära, socker, soja och sesamolja. Koka upp och sjud i ca 10 min.
  3. Värm olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Lägg på ett fat. Stek svampen hastigt på hög värme i samma panna och lägg bredvid tofun.
  4. Skär pak choi-bladen i bitar och lägg dem i grytan, värm några minuter. Fördela tofu och svamp i serveringsskålar.
  5. Häll över gryta och toppa med salladslök, koriander och sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eleonore

2021-03-07

Väldigt goda smaker. Drog ner på vattnet och minskade ner pånkryddpastan. Stark!

Liknande recept

Spara recept

Crispy tofu bowl

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grönsaksbolognese

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Wokade grönsaker med cashewnötter

Betyg
Betyg
(14)
Kimchigryta med tofu och pak choi
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • neutral olja, att steka i
  • 200 g kimchi
  • 1.5 liter vatten
  • 3 msk gochujang (koreansk chilipasta) eller 1 msk röd currypasta
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 400 g fast tofu, skuren i bitar
  • 150 g shiitakesvamp, delade
  • 2 små pak choi eller 70 g färsk spenat
  • Till servering
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • 3 msk rostade sesamfrön

Kimchigryta med tofu och pak choi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En supergod vegetarisk gryta med tofu och pak choi som är stark och har lite syrlig smak. Recept av Systrarna Eisenman.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull.
  2. Tillsätt kimchi, vatten, chilipasta, buljongtärningar, ingefära, socker, soja och sesamolja. Koka upp och sjud i ca 10 min.
  3. Värm olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Lägg på ett fat. Stek svampen hastigt på hög värme i samma panna och lägg bredvid tofun.
  4. Skär pak choi-bladen i bitar och lägg dem i grytan, värm några minuter. Fördela tofu och svamp i serveringsskålar.
  5. Häll över gryta och toppa med salladslök, koriander och sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eleonore

2021-03-07

Väldigt goda smaker. Drog ner på vattnet och minskade ner pånkryddpastan. Stark!

Liknande recept

Spara recept

Crispy tofu bowl

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grönsaksbolognese

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Wokade grönsaker med cashewnötter

Betyg
Betyg
(14)