Kimchigryta med tofu och pak choi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En supergod vegetarisk gryta med tofu och pak choi som är stark och har lite syrlig smak. Recept av Systrarna Eisenman.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • neutral olja, att steka i
  • 200 g kimchi
  • 1.5 liter vatten
  • 3 msk gochujang (koreansk chilipasta) eller 1 msk röd currypasta
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 400 g fast tofu, skuren i bitar
  • 150 g shiitakesvamp, delade
  • 2 små pak choi eller 70 g färsk spenat
  • Till servering
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • 3 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull.
  2. Tillsätt kimchi, vatten, chilipasta, buljongtärningar, ingefära, socker, soja och sesamolja. Koka upp och sjud i ca 10 min.
  3. Värm olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Lägg på ett fat. Stek svampen hastigt på hög värme i samma panna och lägg bredvid tofun.
  4. Skär pak choi-bladen i bitar och lägg dem i grytan, värm några minuter. Fördela tofu och svamp i serveringsskålar.
  5. Häll över gryta och toppa med salladslök, koriander och sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eleonore

2021-03-07

Väldigt goda smaker. Drog ner på vattnet och minskade ner pånkryddpastan. Stark!

Liknande recept

Spara recept

Crispy tofu bowl

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grönsaksbolognese

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Wokade grönsaker med cashewnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • neutral olja, att steka i
  • 200 g kimchi
  • 1.5 liter vatten
  • 3 msk gochujang (koreansk chilipasta) eller 1 msk röd currypasta
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 400 g fast tofu, skuren i bitar
  • 150 g shiitakesvamp, delade
  • 2 små pak choi eller 70 g färsk spenat
  • Till servering
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt skuren
  • 3 msk rostade sesamfrön

Kimchigryta med tofu och pak choi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En supergod vegetarisk gryta med tofu och pak choi som är stark och har lite syrlig smak. Recept av Systrarna Eisenman.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta eller kastrull.
  2. Tillsätt kimchi, vatten, chilipasta, buljongtärningar, ingefära, socker, soja och sesamolja. Koka upp och sjud i ca 10 min.
  3. Värm olja i en stekpanna och stek tofun till fin färg. Lägg på ett fat. Stek svampen hastigt på hög värme i samma panna och lägg bredvid tofun.
  4. Skär pak choi-bladen i bitar och lägg dem i grytan, värm några minuter. Fördela tofu och svamp i serveringsskålar.
  5. Häll över gryta och toppa med salladslök, koriander och sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eleonore

2021-03-07

Väldigt goda smaker. Drog ner på vattnet och minskade ner pånkryddpastan. Stark!

Liknande recept

Spara recept

Crispy tofu bowl

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grönsaksbolognese

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Wokade grönsaker med cashewnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(4)