Portabello- och aubergineburgare
  • Tid 20 min

Portabello- och aubergineburgare

3 (2 betyg)

Saftig vego-burgare med aubergine

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g aubergine
  • 600 g portabellosvamp
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Hamburgerdressing
  • 1.5 dl äggfri majonnäs
  • 0.5 dl chilisås
Tillbehör
  • 0.5 krispsallad
  • 2 st tomater, skivade
  • 1 st liten rödlök, skivad
  • 4 hamburgerbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär auberginen i 4 tjocka skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek auberginen och svamparna ca 4 min per sida. Salta och peppra.

  2. 2

    Blanda majonnäs och chilisås till en dressing.

  3. 3

    Fyll burgarbröd med sallad, tomat, lök, dressing, svamp och aubergine.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Per

    Dessutom glömde ni skriva att auberginen också ska stekas, inte bara portabellosvampen. Vem skrev detta ofullständiga och extraordinära recept?

  • Per

    0.5 krispsallad? Mein gott! Vad menar ni? Ett halvt salladshuvud? 0.5 kg? Och vad menas med 0.6 aubergine?